• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2024

22:09

Zašto samo srpska suza nema roditelja? Tema Srebrenice ispolitizovana 1999. kako bi se opravdala agresija NATO-a i kako bi nam oteli KiM! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Zašto samo srpska suza nema roditelja? Tema Srebrenice ispolitizovana 1999. kako bi se opravdala agresija NATO-a i kako bi nam oteli KiM! (VIDEO)

Podeli vest

Sutra će u Potočare doći veliki broj svetskih delegacija. Ne treba osporavati ničiju bol, ali niko od tih delegacija nije bio na bratunačkom groblju. Tamo je redovna Ambasada Rusije. Oko 3000 srpskih žrtava ne postoje i svetske sile njih ne priznaju! Zašto su dvostruki aršini konstantno prisutni i ne dozvoljavaju nam da krenemo napred? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su pukovnik Ljubinko Đurković, urednik "Politike" Bojan Bilbija i popredsednik SRS Vjerica Radeta.

Podpredsednik SRS Vjerica Radeta na samom početku istakla je da sramna rezolucija o navodnom genocidu zapravo nije doneta!

-Oni koji su bili za to nisu imali prostu većinu. To će jednoga dana da izađe na čistac na svetskom nivou. Čak i da je doneta, ona je neobavezujuća. Sutra jeste dan oslobođenja Srebrenice. Ne treba da se čudimo što predstavnici zapadnih ambasada ne dolaze u Bratunac. Srbija je zapravo uznapredovala u sećanju! Mi smo bili jedina politička partija koja nikada nije izostala u Bratuncu. Sve smo obeležavali i bili smo apsolutno jedina politička partija iz Srbije koja je tamo dolazila. Povremeno je dolazio Aleksandar Vulin. Imali smo problem što nas je maltretirala policija. Namerno nas je zadržavala policija jer smo imali majice: Stop haškoj tiraniji! U to vreme je Vojislav Šešelj uveliko radio na knjizi "U Srebrenici nije bilo genocida". Bata Ivanišević ima celu knjigu imena i prezimena živih koji se vode kao mrtvi u Potočarima. Udovice su tražile od vlasti da im daju novi izvod iz knjige umrlih da bi se datum uklapao u srebrenički datum jer se dobijao neki dodatak. Uspeh je što je pre nekoliko dana u Bratuncu bila Vlada Republike Srbije. Muslimani su od toga napravili biznis. Zločin u Srebrenici nije smeo da se desi, ali desio se. Mi moramo istinom da se izborimo sa svim napadima sa Zapada i iz tog takozvanog regiona- rekla je Vjerica Radeta.

Pukovnik Ljubinko Đurković, bivši komandant odbrane Košara rekao je da će do izjednačavanja srpskih i drugih naroda doći jednoga dana, ali ne uskoro.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ljubinko Đurković

-Taj zapadni establišment koji je najviše zla naneo Srbima zapravo zataškava istinu. Kad tad, ova istina mora isplivati i srpski narod će dokazati svoje postojanje. Srpski narod je istorijski veliki narod. Mi smo uvek bili na strani slavoljublja. Bili smo oslobodioci mnogih naroda u našem okruženju i učestvovali smo u svetskim događajima na strani pravednika. Pobedom Rusije mora doći otrežnjenje zapadnog sveta. Srbi su žrtvovani za postojanje i opstanak ove civilizacije. Srbi su se kroz vekove i kroz sve nedaće žrtvovali, ali su se izborili za neke vrednosti koje su pospešile civilizaciju. I u Prvom i u Drugom svetskom ratu Srbi su se stamenito postavili. NATO-u su primarni cilj bili Srbi, ali ta nakaradna zapadna civilizacija, zapravo je krenula na Rusiju. U potaji sve to osmišljava, kreira i plasira medijski Engleska koju mi nešto stidljivo spominjemo- rekao je Đurković.

Novinar i urednik denvnog lista "Politika" Bojan Bilbija misli da je ključno pitanje u tome kako ćemo mi da živimo na Balkanu i u Srbiji.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bojan Bilbija

-Činjenica je da su zločini činjeni na obe strane. Možemo da se zapitamo kako je došlo do tog rata. Ko nas je zavadio? Činjenica je da je tu bilo ubijenih Bošnjaka i oni to doživljavaju kao najveću tragediju njihovog naroda. Ovde je ubijeno preko 3000 Srba uključujući i decu. Svi tuguju. Oni ponovo žele da nas stave u tu matricu da mi ne samo da ne žalimo tuđe žrtve, već neki "pljuju" po žrtvama. Oni sa Zapada to sve podstiču da bi oni mešetarili, samo da nikada ne budemo u dobrim odnosima. Na taj način oni žele da destabilizuju Srbiju. Tako je došlo i do politizacije Srebrenice. To pitanje se nije ni postavljalo do 1999. Onda se naglo krenulo sa tim pitanjem. Govorilo se da su Srbi genocidan narod, i ako su nas i bombardovali, mi smo to zaslužili jer smo genocidaši. To i te kako ima veze i sa situacijom na Kosovu i Metohiji. Sve je uvezano- rekao je Bilbija.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Gnjido u ljudskom obliku, niko vas neće spasiti"! Jezive uvrede i pretnje na račun Aleksandra Vučića!
Politika

"Gnjido u ljudskom obliku, niko vas neće spasiti"! Jezive uvrede i pretnje na račun Aleksandra Vučića!

Dana 15.07.2024. u 17.55 časova, Krstić Vidan OKP PU Valjevo podneo je službenu belešku podvodom objave na društvenoj mreži "Facebook", gde je dana 15.07.2024. godine advokat Branko Ivković iz Valjeva na svom profilu objavio vest "Tanjuga" pod nazivom "Vučić: Rudnik litijuma kod Loznice najranije za četiri godine, ako EU garantuje zaštitu okolinu", uz pogrdan komentar.

16.07.2024

10:26

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52