• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2024

15:08

ŽESTOK OBRAČUN U PRVOM INFO MEGDANU! Prštalo na sve strane, brutalna rasprava o atentatu na Trampa! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

ŽESTOK OBRAČUN U PRVOM INFO MEGDANU! Prštalo na sve strane, brutalna rasprava o atentatu na Trampa! (VIDEO)

Podeli vest

Atentat na Trampa je šokirao svet, cela planeta bruji o tom događaju. Svoja potpuno suprotna mišljenja o ovom incidentu, podelili su gosti nove emisije Informer TV, "Info megdana" Stevica Deđanski i Darko Obradović.

Nova emisija Info megdan, donosi potpuno nov ugao viđenja sukobljenih strana, koje se nadmeću u velikoj i neizvesnoj debati. Voditelj je bio Milivoje Mili Čolić, estradni filozof, a gosti u ovom obračunu bili su Stevica Deđanski, politički analitičar i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

Žestoku debatu o atentatu na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, pogledajte u videu ispod:

Dok sa druge strane, Darko Obradović ubeđen je da duboka država ne postoji, ali i da je Trampovo zagovaranje oružja jedan od uzroka atentata.

- Počinilac je poznat, a termin duboka država ne postoji. To je samo termin koji se koristi za neke komplikovane događaje i tragedije. Nije čudno da se ovo desi u Americi, jer su tamo atentati učestali. Bezbednosna služba na Trampovom skupu je podbacila. Snajperski objektivi su bili podešeni preko 500 metara. Tramp je zagovornik oružja, a sada mu je došlo glave to što je hteo liberalizaciju oružja i posebno to što je puška AR-15 bila popularizovana u njegovoj kampanji - tvrdio je Obradović.

Foto: Masha Bandjur

Darko Obradović

 

Prema njegovim rečima, nema mesta za zavere i da se Trampu sve obilo o glavu, ali i da postoje dva medijska Trampa u Srbiji i Americi.

Ovaj pucač je usamljen slučaj. Ovde nema mesta za zavere, jer je nemoguće da se 150 ljudi iz obezbeđenja organizovalo da napravi zaveru protiv Trampa. Nisko obezbeđenje i propust se desio i kada su pucali na Fica, ali i kada je Makron ošamaren. Sada vi možete praktično da kupite pušku i da odete da pucate na nekoga, takva se atmosfera pravi. Trampu se sve obilo o glavu. Postoje dva Trampa, jedan je u Srbiji, a drugi je u Americi. Srpski Tramp je mirotvorac, pomirio bi se sa Putinom, očuvao bi mir, rasparčao bi NATO. Tramp je specifičan za američku, a ne svetsku politiku - ocenio je Obradović.

Foto: Masha Bandjur

Darko Obradović i Stevica Deđanski

 

Stevica Deđanski ističe da Tramp nije započeo nijedan rat i vodi slobodnu politiku, pa zato predstavlja pretnju za one koji žele Treći svetski rat.

- Postoji mnogo drugih okolnosti, osim puške u kampanji. Svi lideri koji vode drugačiju slobodnu politiku, našli su se na udaru. Tramp je antisistemski kandidat, koji svojim zalaganjem i pričom želi da vrati Ameriku tamo gde joj je mesto. Takođe, Tramp nije započeo nijedan rat, zbog toga i mnogih drugih stvari, Tramp predstavlja veliku pretnju za centre moći koji žele rat i to Treći svetski rat - objasnio je Deđanski.

Foto: Masha Bandjur

Stevica Deđanski

 

On dodaje i da Bajden nije potpuno nesposoban, ali da ne može opet biti predsednik Amerike, ali i to da je loše indukovati mržnju u društvu.

- Bajden ne vodi Ameriku. Bajden nije potpuno nesposoban, ali ne može opet da vodi Ameriku. Svi pozivaju na pomirenje, a ko je zapravo napravio podeljeno i indukovano društvo. Trampa će jedino zaustaviti ako ga ubiju, a druga ideja je da ga zamene. Loše je indukovati mržnju u nekom društvu, jer to ima loše posledice. Kod nas postoji slična situacija, s tim što su mrzitelji u manjini, a ne pola-pola kao u Americi - zaključio je Deđanski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Nadal: Novak je koristio samoubilačku taktiku!
Tenis

Nadal: Novak je koristio samoubilačku taktiku!

Novak ni u jednom trenutku nije ostavio utisak da ima oružje da odlučno zastraši Alkaraza. Njegovim udarcima nedostajala je preciznost i snaga, pokušao je novu taktiku koja se na kraju pokazala samoubilačkom, poručio je trener Rafaela Nadala, Toni Nadal.

15.07.2024

20:53

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52