• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2024

19:14

Šok tvrdnje: Atentat na Donalda Trampa režiran?! Bajden zbog jednog poteza doživeo potpuni debakl! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Šok tvrdnje: Atentat na Donalda Trampa režiran?! Bajden zbog jednog poteza doživeo potpuni debakl! (VIDEO)

Podeli vest

U novom izdanju emisije Otvoreni studio, gosti Aleksandar Pavić, politikolog, Igor Ivanović, pisac i publicista, Saša Adamović, autor knjige "Efekat Tramp", analizirali su, zajedno sa mnogobrojnim gledaocima koji su se uključivali, predizbornu kampanju u SAD i političku atmosferu u toj zemlji nakon atentata na Donalda Trampa.

Aleksandar Pavić, politikolog, navodi da Amerikanci ne mogu nikome da garantuju bezbednost.

- Što se tiče samih Amerikanaca, oni ne mogu da garantuju bezbednost jednom od dva predsednička kandidata, pa kome oni mogu da garantuju bezbednost - rekao je Pavić.

Saša Adamović, autor knjige "Efekat Tramp", tvrdi da je atentat na Donalda Trampa namešten.

Smatram da je ovaj pokušaj atentata namešten. Nije bilo atentata na Trampa, ono je bio fantastično izrežiran rijaliti koji treba da napravi od Trampa heroja. Ova fotografija podseća na onu sliku sa Ivo Džime. Uvek treba pratiti kod ovakvih događaja one prve vesti, pre zvaničnog narativa. Bilo je dovoljno orkestrirati pucnjavu, nesrećni mladi je bio žrtveno jagnje. Ja sam dugogdišnji pristalica Donalda Trampa, znam da su mu ukrali izbore - rekao je Adamović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Saša Adamović

 

Prema rečima Adamovića, Tramp je uspeo da preživi sve napade i neuspehe, ali isto tako da su cionisti veliki donatori republikanske stranke u SAD.

- Treći mandat Obame je zapravo mandat Džoa Bajdena, on je njegova produžena ruka. Tramp je izgubio 2020. godine, a tada je Tramp kritikovao Netanjahua. Tramp je uspeo da preživi da izgubi, da bude ukinut na mrežama, da dominira strankom. Vodeći cionisti u SAD, su mega donatori republikanske partije - zaključio je Adamović.

Igor Ivanović, pisac i publicista, ističe da postoji mogućnost da je atnetat na Trampa namešten, ali i da je Tramp imao mnogo sreće.

- Nemoguće je da sa daljine koja nije mala, gađa vas baš u uvo. Ovi događaji budu uvek između dve oprečne istine. Postoji mogućnost da je ovo namešten atentat, ali isto tako mogućnost da je Tramp imao ludu sreću. Sve ovo deluje pomalo čudno, iako Amerika ima tradiciju ubijanja predsednika. Kada pogledate atentat na Kenedija i tamo je bila čudna atmosfera - kazao je Ivanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Igor Ivanović

 

Naš sagovornik dodaje i da je predsednička debata bila autogol za Bajdena.

- Cilj Izraela je da očisti pojas Gaze. Izraelu odgovara da se Tramp vrati na čelo predsednika. Bajden je doživeo debakl u debati. Bio je jasan ishod debate, kada smo videli zdravstveno stanje Bajdena. Bajden je doživeo autogol, ali i pored toga nastaviće kandidaturu. U mnogim državama se zna ishod država. Tramp gubi sigurno u LA i Njujorku - objasnio je Ivanović. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo
Kriminalna grupa

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo

Organizatorima i članovima ogranka Balkanskog kartela produžen je pritvor u trajanju do 60 dana, dok je prema osumnjičenom D. Đ. pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, dok je prema osumnjičenima R. R. i V. S. prihvaćeno jemstvo. Ukoliko R. R. i V.S. uplate jemstvo i Višem sudu u Beogradu dostave dokaz o uplati, pritvor će im biti zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, potvrđeno je u Višem sudu u Beogradu.

17.07.2024

17:02

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Nemci su ugasili, oni koji ne budu znali da pravilno oslove pripadnike svih 60 polova čeka kazna od 10 hiljada evra!
Sami su tražili

Nemci su ugasili, oni koji ne budu znali da pravilno oslove pripadnike svih 60 polova čeka kazna od 10 hiljada evra!

Zakon o samoopredeljenju koji svakome u toj zemlji dozvoljava da promeni pol i ime koje su mu roditelji dali stupa na snagu u Nemačkoj 1. avgusta! Novi zakon daje znatno više od pristupa svlačionicama, toaletima i drugim prostorima koji su ranije bili rezervisani isključivo za biološke žene. Ali, upravo to bi uskoro mogao postati izvor pravnih sporova i sukoba.

17.07.2024

19:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija