• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

10:04

(VIDEO) Litijum je prilika za Srbiju! Evropi su potrebni naša snaga i stručnjaci!

Masha Bandjur

Live TV

(VIDEO) Litijum je prilika za Srbiju! Evropi su potrebni naša snaga i stručnjaci!

Podeli vest

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović gostujući u Info jutru sa pomoćnicom ministra za ljudska i manjinska prava Ninom Mitić i govorio je o prilikama koje litijum pruža srpskoj privredi i razvoju.

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović istakao je da su Evropi potrebni domaći stručnjaci.

- Rudarenje litijuma ima svoje probleme, ali politički i ekonomski uz održavanje ekologije, dobijamo priliku da ostvarimo određene ciljeve među kojima je i povećanje BDP-a. Evropa je uhvatila korak da joj trebaju Srbija i njeni stručnjaci. Srbija je prepoznala na koji način i sa kim treba da razgovara bez da se uništavaju njena dobra i potencijal. Ovi ekolozi hoće da nametanjem, a ne izborima dođu na vlast zbog čega su besni na Nemačku koja im to nije priredila. Na republičkom nivou opozicija je izgubila, a partija Marinike Tepić nikada nije bila igrač u prvoj ligi iako se u nju ulaže - rekao je Bajatović.

Foto: Masha Bandjur

 

Pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava Nina Mitić govorila je o sposobnosti aktuelne vlasti da odvoji emocije od politike.

- Lično sam videla takozvane ekologe koji su osuđvani naslinici i seksualni prestupnici zbog čega me je sramota njihove sramote. Ne znam o litijumu sa stručne strane da bih o tome govorila, ali ako nešto nije kako treba, biće transparentno što je i predsednik rekao. Mi smo pokazali kao zemlja da možemo da odvojimo emociju od politike, ali i da možemo da odolimo pritiscima kao što je pritisak da uvedemo sankcije Rusiji - rekla je Mitićeva.

Foto: informer/printscreen

 

Narodni poslanik Dejan Bulatović naveo je da predsednik

- Imali smo sjajnu posetu Aleksandra Vučića Makronu gde smo videli čvrste odnose dve zemlje, a to imamo i sa Mađarskom. Vučić je danas svetski političar koji čuva našu južnu pokrajinu i neguje odnose sa zemljama koje gaje simpatije prema srpskom narodu - rekao je Bulatović.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Razbijene laži o litijumu i sumpornim kišama: Profesor argumentima uništio plagijatorku Danicu Popović i njene sumanute teorije zavere!
Politika

Razbijene laži o litijumu i sumpornim kišama: Profesor argumentima uništio plagijatorku Danicu Popović i njene sumanute teorije zavere!

Profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović, poznata i po tome što je plagirala rad pokojnog kolege, profesora Stojana Babića, iz udžbenika "Međunarodna ekonomija", diže paniku u vezi sa iskopavanjem litijuma pozivajući se na ženu koja je priznala da je sve slagala, a sada je njenim lažima na put stao profesor Aleksandar Jovović.

21.07.2024

09:43

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Najtačniji nedeljni horoskop od 22. do 29. jula! Lavovima se otvaraju sva vrata, Škorpije strahuju za poziciju na poslu, a evo kome sledi selidba
PUN MESEC U JARCU

Najtačniji nedeljni horoskop od 22. do 29. jula! Lavovima se otvaraju sva vrata, Škorpije strahuju za poziciju na poslu, a evo kome sledi selidba

Danas je pun Mesec u Jarcu, koji snažno menja sudbinu svih znakova, a posebno Jarčeva, Ovnova, Rakova i Vaga. Pun Mesec u Jarcu na poslednjem stepenu ovog znaka napraviće konjukciju sa Plutonom iz Vodolije, tako da će doneti duboko emotivno preispitivanje, ali i isplivavanje svega onoga što smo davno zakopali unutar sebe. Mars se nalazi u Blizancima, a Venera u Lavu, tako da je flert pojačan u letnjem periodu.

21.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija