• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2024

10:00

Američki vojni avion do detalja snima položaje naših trupa! Podaci koje skuplja su izuzetno vredni! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Američki vojni avion do detalja snima položaje naših trupa! Podaci koje skuplja su izuzetno vredni! (VIDEO)

Podeli vest

Izviđački avion za prikupljanje obaveštajnih podataka i presretanje komunikacija CL-650 "artemis", koji koristi Ratno vazduhoplovstvo Oružanih snaga SAD, leteo je prekjuče ponovo iznad BiH i oko granica Srbije. Ovu američku provokaciju Srbije komentarisali su u "Info jutru" pilot Boriša Mandić i penzionisani general Luka Kastratović.

Mandić kaže da takav avion ne smemo da potcenimo jer on do detalja snima naše vojne objekte, kao i kretanje naših trupa.

- Ovo je luksuzni avion u vlasništvu privatne kompanije koja ga iznajmljuje NATO paktu. Trenutno u Evropi imate dva komada koja su isključivo u špijunskoj misiji. On ide tik uz granicu Srbije i počinje da vrši špijunska dejstva. On ima specijalnu opremu za izviđanje. Snima vojne objekte, jedinice i njihovo kretanje. Taj avion je tu da snimi razmeštanje naših elitnih vojnih jedinica. Koriste se posebni elektronski uređaji i radari koji snimaju sve, do detalja. Mi ne smemo potcenjivati ovaj avion. Svi ti podaci (koje on prikuplja) su jako vredni i idu do samog centra u Pentagonu - ističe Mandić.

Foto: Masha Bandjur

Luka Kastratović

Kastratović naglašava da se sve što se snimi momentalno šalje stručnjacima u štabu na analizu, nakon čega biva prosleđeno američkoj vojsci.

- Ovo nije iznenađenje i nije slučajno. To je čista provokacija kako bi pokazali svoju snagu i ponizili nas. Uoči NATO agresije bio je povećan broj "avaksa" i naše jedinice su to svakodnevno pratile. Kad su u pitanju ovi avioni, oni istog trena šalju podatke komandi. Stručnjaci procenjuju te podatke i šalju američkoj vojsci. Njih interesuje kako su raspoređene jedinice na teritoriji Srbije. Oni prate svaki pedalj naše teritorije - poručuje Kastratović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija