• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2024

09:35

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske juče je notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu, izvestilo Crnu Goru da je Hrvatska proglasila predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i potpredsednika Vlade Crne Gore Aleksu Bečića nepoželjnima. Ovu sramnu odluku komentarisali su predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac i Maksim Vučinić iz Radničke partije Crne Gore.

Štrbac kaže da Hrvatska uslovljava Crnu Goru zbog njenog puta ka članstvu u Evropskoj uniji.

- Bilo je očekivati da će Hrvatska reagovati na ovaj način zato što su još u pripremama za donošenje Deklaracije o Jasenovcu sledili protesti upućeni prema zvaničnoj Crnoj Gori da se ne igraju jer zavise od glasa Hrvatske za Evropsku uniju. Zbog toga je usledila ova diplomatska nota. Njima smeta to što je bilo pokušaja da se nekim ulicama daju imena po Ratku Mladiću i Pavlu Bulatoviću, jer su to po njima ratni zločinci. To isto što sad traže od Crne Gore, to će još žešće tražiti i od Srbije. To su nestali, procesuiranje ratnih zločina, ukidanje onog zakona o ratnim zločinima koji Srbiji daje pravo da sudi svima na prostoru bivše SFRJ... To oni sve postavljaju i Srbiji na putu ka Evropskoj uniji - ističe Štrbac.

Foto: Masha Bandjur

Maksim Vučinić

Vučinić naglašava da ovakvo ponašanje Hrvatske uopšte ne predstavlja nekakvo iznenađenje.

- Mislim da je ona ovim pokazala i slabost, jer od krupnih najavljivanja blokiranja crnogorskog pristupanja Evropskoj uniji svelo se na to da se tri osobe poželjne nepoželjnim u Hrvatskoj. Crna Gora je bila u inferiornom položaju u odnosu na Hrvatsku od kraja ratova devedesetih do smene režima. Crna Gora i Hrvatska imaju par otvorenih pitanja. Za vreme Milovog režima postojalo je njegovo pravosuđe koje je potpisalo ugovore na štetu Crne Gore. Da bi (Milo) kupio svoju slobodu i dobar odnos sa Hrvatskom morao je da napravi neki vazalni položaj. Crna Gora nema nikakvih dugova prema Hrvatskoj - poručuje Vučinić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija