• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2024

13:17

Tražili su da optužim i satanizujem svoj narod kako bih se spasio! General Dikić o višegodišnjem zatočeništvu u Crnoj Gori! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Tražili su da optužim i satanizujem svoj narod kako bih se spasio! General Dikić o višegodišnjem zatočeništvu u Crnoj Gori! (VIDEO)

Podeli vest

Policijski general Bratislav Dikić, bivši komandant Žandarmerije, proveo je četiri i po godine u pritvoru u Crnoj Gori zbog navodnog "državnog udara", nakon čega je oslobođen. O tome kako je proticala njegova golgota govorio je za Informer tokom gostovanja u "Info jutru".

On kaže da je teško zaboraviti te četiri i po godine koje je proveo u pritvoru bez osnovnih uslova za život.

Oni su imali svoj cilj, prvenstveno da dobiju izbore, a onda su ga proširili i tražili da svi mi pritvoreni sklopimo neki sporazum i "spasimo se", a optužimo i satanizujemo naš srpski narod. Na taj način bi proterali naš narod iz Crne Gore. Nas nekoliko je izdržalo sve te pritiske. Njima je bilo bitno da ja, kao general u policiji, podržim tu njihovu priču. Sve je to bilo čudno, taj lažni državni udar. Sve ono što smo mi dokazali, bilo je nebitno, a ono što su tužioci govorili - bitno. Odveli su nas i uzeli nam DNK bez naredbe suda. Suština je da su ti tužioci izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Ja sam tad jasno govorio da je bolje da umrem na nogama, nego da živim na kolenima. Ne možete da prihvatite nešto toliko nepravedno i nerazumljivo. To što su oni tražili, zdrav razum ne može da prihvati. Te četiri i po godine su još više narušile moje zdravstveno stanje. Nije lako izdržati u toj samici od pet kvadrata. Sutra očekujem oslobađajuću odluku jer je ona jedina pravedna. Ovo jeste politički obojeno suđenje, ali mislim da politika više nema uticaja na sudstvo - poručio je Dikić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Crnogorci imaju rupe u pravosuđu! Mafija nije mogla da funkcioniše bez pomoći države, hteli su da Milo pošto-poto ostane na vlasti! (VIDEO)
Live TV

Crnogorci imaju rupe u pravosuđu! Mafija nije mogla da funkcioniše bez pomoći države, hteli su da Milo pošto-poto ostane na vlasti! (VIDEO)

Nenad Neno Kaluđerović planirao je nabavku policijskih uniformi kako bi “spremni dočekali Srbe” koji su, piše na aplikaciji Skaj, najavljivali dolazak u Podgoricu uoči lokalnih izbora zakazanih za kraj 2021. godine. Kako neko tako neuhvatljiv za policiju nabavlja njihove uniforme da bi napravio sačekušu za Srbe? Na ovo pitanje, za Informer, odgovarao je advokat Predrag Savić.

15.06.2024

09:32

sledeća vest

Vesti

Hronika

Hapšenje u Smederevskoj Palanci: Lažne vračare pljačkale lakoverne građane
Hronika

Hapšenje u Smederevskoj Palanci: Lažne vračare pljačkale lakoverne građane

U saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Velikoj Plani, u Smederevskoj Palanci su uhapšene P.DŽ. (21), K.P. (27) i J.V. (58), sve tri iz Jagodine, osumnjičene za produženo krivično delo teška krađa. One su, kako se navodi u krivičnoj prijavi, na teritoriji opštine Smederevska Palanka, u periodu od 10. maja do 3. jula, na naročito drzak način, dovođenjem u zabludu oštećenih, krale novac iz njihovih stanova.

17.07.2024

12:18

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Sprema se bomba! Gigant spremio 20 miliona evra za Srbina!
Fudbal

Sprema se bomba! Gigant spremio 20 miliona evra za Srbina!

Italijanski velikan Milan blizu je dogovora sa Strahinjom Pavlovićem (23), ali on po svemu sudeći neće biti jedini Srbin koji stiže na "San Siro", pošto je slavni klub započeo pregovore sa Udinezeom oko transfera Lazara Samardžića (22)!

17.07.2024

13:52

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija