• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2024

13:11

Srbija je u fokusu svetskih sila zbog svoje vojne neutralnosti! Masovno se vrši izviđanje naše teritorije! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Srbija je u fokusu svetskih sila zbog svoje vojne neutralnosti! Masovno se vrši izviđanje naše teritorije! (VIDEO)

Podeli vest

Vojska Srbije primetila je dejstva vazduhoplova sa posadama i bez posade i dronova sa izviđačkim namerama prema našoj zemlji, i to je pojačano i iz svih smerova, izjavio je juče predsednik Aleksandar Vučić. Gosti "Info jutra" penzionisani pukovnik Srbobran Radić i pilot Boriša Mandić komentarisali su ovaj incident.

Mandić kaže da špijuniranje koje dolazi van naše zemlje ne predstavlja toliki problem u poređenju sa onim koje se vrši iznutra.

- Imaju sredstva da prate i dokumentuju sve. Mi smo u žiži javnosti svetskih sila koje se bave Balkanom. U pitanju je naša vojna neutralnost. Zbog nje smo predmet istraživanja i špijuniranja. Snimci idu u operativne centre oružanih snaga, kako u okruženju, tako i svetskih sila. Špijuniranje, višeslojno, sa više nivoa. Ne brine mene toliko spoljno koliko ono od onih koji su ubačeni iznutra. Moramo biti i obučeni i pripremljeni po svim nivoima. Dobro znam koliko je vazdušni prostor bitan i skup - kaže Mandić.

Foto: Masha Bandjur

Srbobran Radić

Radić konstatuje da se masovno vrši izviđanje naše teritorije.

Ne može Srbija da vodi rat protiv takozvanog Kosova koje je deo Srbije. Može da izvrši intervenciju. Nijedna letelica ne može da uđe u vazdušni prostor Srbije, a da nije identifikovana. Za mene je veliko iznenađenje da vam uđe letelica, preleti kompletan kopneni deo i izađe na drugu stranu, a da vi ništa ne primetite. Zapravo, vi ste nešto propustili. Masovno se vrši izviđanje teritorije Republike Srbije. Imam utisak da mi imamo potrebu da čim nešto dobijemo, to iznosimo da svi vide. Mislim da je ovo jedan vid pritiska na Srbiju - poručuje Radić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija