• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2024

10:04

Nismo bili dovoljno opasni po gol rivala, ovaj rezultat je naša realnost! Ugovor selektora mora biti vezan za rezultate! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Nismo bili dovoljno opasni po gol rivala, ovaj rezultat je naša realnost! Ugovor selektora mora biti vezan za rezultate! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Info jutra" Informer televizije bili su profesor doktor Zoran Bingulac, nekadašnji ministar sporta i voditelj Arene sport Ognjen Milošević. Oni su komentarisali debakl fudbalske reprezantacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Bingulac kaže da je sport realnost, a da je ovaj rezultat naš realan domet.

- U sportu je uvek kraj realan. Uvek treba razmišljati o sledećoj utakmici, sledećem takmičenju. Ima igrača koje mi zovemo klupski igrači i nisu za reprezentaciju. Naš klupski sport ima svoju realnost, ali naše prvenstvo je po kvalitetu na 6. ili 7. mestu od 10. Ne možete vi napredovati ako imate jednu ili dve teške utakmice tokom prvenstva. Ovo je naša realnost i treba se suočiti s njom. Faktor sreće je dugoročna kategorija i nekad vam sreća donese nešto kao nama s golom protiv Slovenije. Bez obzira na naša očekivanja, ovo je realnost. Iznad sfere razuma je sfera osećanja jer je ovo Balkan. Psihološki faktori su jako važni, a u sportu je to vidljivo. Da li se neko bori za kolektiv, šta mu znači grb koji nosi... Sada treba da udahnemo vazduh i navijamo za naše olimpijce. Ugovor sa selektorom mora da se veže za uspeh reprezentacije na bilo kom nivou. Ne treba davati fiksne plate koji nemaju veze sa rezultatima reprezentacije, već bonus u slučaju kvalifikovanja na prvenstvo. U slučaju neuspeha, selektor bi imao svoju platu koja je manja u odnosu na one koje je imao u klubovima, pa bi on sam napuštao poziciju - navodi Bingulac.

Foto: Tanja Andric

Ognjen Milošević

Milošević je saglasan sa bivšim ministrom po pitanju konstatacije da je sport naša realnost.

- Evropske reprezentacije su se unapredile, a ja mislim da mi nismo to ispratili. Imamo mnogo vrhunskih igrača, posebno na ofanzivnim pozicijama. Naši reprezentativci su igrali na pozicijama koje im nisu prirodne u nekim utakmicama i dobili komentare da se nisu snašli. Mitrović, Vlahović i Tadić su među najboljima u Evropi, ali to nije došlo do izražaja. Jednostavno nismo bili dovoljno opasni po gol rivala. Već se treba okrenuti nekim narednim izazovima i analizama koje su neophodne. Treba razmišljati o tome kako neprimetno podmladiti reprezentaciju, kao što su Španci uradili - rekao je Milošević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija