• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.07.2024

21:51

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Miloš Rafailović

Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Podeli vest

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

Istoričar Miloje Pršić rekao je da su Rusi primenili novu taktiku koju primenjuju na drugim delovima fronta.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Miloje Pršić

-Mi ne možemo da pratimo tačno stanje na frontu. Ne postoji agencija koja može da ima tačne informacije. Te površne informacije su dovoljne da zaključimo da je Ukrajina pred kolapsom. Mobilizacija nikako ne ide. Imamo plaćenike koji su prisutni gotovo od početka rata. To je logično. Setimo se nekoliko bombardovanja Kijeva. Tu su bili izabrani objekti za specijalne oficire. To ništa nije novo. Nova je paralelna upotreba dronova. Oni prate borbenu tehniku i kretanje skoro svakog čoveka. Stanje na frontu je apsolutno u korist Rusije. Težište se prenosi ka Odesi i Hersonu. Zapad je prozreo namere Rusa. Nije smelo da dođe do apsolutnog davanja i oružja i novca. To je samo potpirivalo i produžavalo rat. Zelenski je bio izutetan pr NATO pakta. On je do te mere pripremljen da je govorio ono što govore komande NATO pakta. On je pokušao da parira inicijativi Orbana da se zaustavi ovaj rat. Zelenski je prvo u Americi pokušao da dobije naoružanje. Sada oni govore o potrebi da se prekine rat. Amerika je davno rekla da joj je Kina neprijatelj broj jedan. Nastojali su da ne dođe do bilo kakvog prijateljstva. Prozivali su Kinu da ona naoružava Rusiju. Oba ova rukovodstva rade veoma mudro. Iza njih stoje i ŠOS i BRIKS. Ovo je sada poprimilo novu dimenziju. I Kina je procenila da joj preti opasnost od Amerike, pa sa Rusijom pravi jedan veliki vojni savez- rekao je Pršić.

Istoričar umetnosti Bojan Bogavac rekao je da je pomak teritorije po teritorije jasan za Ruse koji neprestano napreduju.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Bojan Bogavac

-Smatram da bi trebalo malo na Kijev da se izvrši par desantnih operacija. Na tržištima Evrope i sveta je počela trgovina relikvijama. Ja se nadam u Boga i Putina da će granica biti na Dnjepru. Kijev je riznica materijalne i duhovne vrednosti i da će ona biti u rukama moskovske patrijaršije. Tu su relikvije od neprocenljive vrednosti. Kamala ima tu naglašenu mržnju i strah od saradnje Rusije i Kine. Oni i ekonomski ojačavaju, dok američka ekonomija slabi. Ako Tramp dođe na vlast, možda će voditi malo taktičniju spoljnu politiku. Ovoj trenutnoj vlasti Kina i Rusija u ovoj sprezi jesu noćna mora. 1851. godine postoji papska bula gde se kaže da prostor bivše Jugoslavije mora biti pokatoličen. Sam vaseljenski patrijarh je muka za pravoslavlje. Grkokatolici su isto što i unijati. Priznaju papu i smatraju ga kao bogočoveka i Boga na zemlji. Tramp je dobročinitelj kao rezerva. Kad je Izrael u pitanju, njegov zet Kušner pripada krilu koji je u sprezi sa protestantskim moćnicima. Verujem da bi on našao rešenje. Verovatno bi se inicirao neki pregovor i dao bi jedan deo Ukrajine. Verujem da bi prirodna granica bila reka Dnjepar. Poljaci su najestremniji katolici. Galicija i sve istočno do Dnjepra je ili jeretičko autokefalno, ili je unijatsko- rekao je Bogavac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija