• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2024

12:35

Antisrbi jasno zacrtali cilj: Kreiranje unitarne Bosne i ukidanje Republike Srpske! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Antisrbi jasno zacrtali cilj: Kreiranje unitarne Bosne i ukidanje Republike Srpske! (VIDEO)

Podeli vest

Prof. dr Milimir Mučibabić, univerzitetski profesor i Drago Delić, novinar i publicista, pričali su u Info jutru o cilju Zapada i muslimana u BiH da se formira unitarna Bosna i ukine Republika Srpska.

Prof. dr Milimir Mučibabić kaže da je cilj Zapada i muslimana, unitarna Bosna i ulazak takve zemlje u NATO.

- Bosna i Hercegovina u ovim okvirima je samo Dejtonska. Podigli su spomenik Tvrtku, a kada je on vladaio nije bilo nijednog muslimana u BiH. Republika Srpska ima međunarodni suverenitet, jer je potpisala Dejtonski sporazum. Namera drugog entinteta je da se ukine Republika Srpska i da se napravi unitarna Bosna. Oni su dobili zadatak da filuju aktere svih dešavanja to su američki ambasador i visoki izaslanik. Njih dvojica i plus muslimani su se udružili da se ukine dejtonska BiH i da se uvede unitarna Bosna, a onda da se uvede u NATO pakt - rekao je Mučibabić.

Foto: Masha Bandjur

Milimir Mučibabić i Drago Delić

 

Drago Delić, novinar i publicista, ističe da je Republika Srpska konstitutivna država i da deli mišljenje sa sagovornikom da je cilj formiranje unitarne Bosne.

- Oni žele da izmene Dejtonski sporazum. Republika Srpska je konstitutivna država dva entiteta BiH, zemlji tri naroda. To je dobro funkcionisalo, ali je nekome smetao mir i stabilnost. Sada je cilj kreiranje unitarne Bosne, jer tu može da se nadglasa jedan narod u Skupštini, a to bi bio srpski narod - kazao je Delić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srpska kuća u ritmu džeza
Društvo

Srpska kuća u ritmu džeza

U utorak, 30. jula, Srpska kuća će biti domaćin jednom od najuspešnijih srpskih džez pijanista i kompozitora, Vladimiru Maričiću.

29.07.2024

14:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija