• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2024

12:27

Iran sprema žestoku odmazdu za Izrael! Turska na ivici da se umeša u pakao sukoba u pojasu Gaze!  (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Iran sprema žestoku odmazdu za Izrael! Turska na ivici da se umeša u pakao sukoba u pojasu Gaze! (VIDEO)

Podeli vest

Da li će se Turska umešati u rat sa Izraelom? Na to su nam odgovorili gosti Info jutra predsednik društva lobista Nenad Vuković i Jusuf Emin, novinar.

Jusuf Emin, novinar, kaže da Turska stoji uz Palestinu, ali i kaže da i ostale muslimanske države treba da čuvaju Palestinu.

- Erdogan je rekao da Turska čvrsto stoji uz Palestinu. Izrael je teroristička država i terorišu pojas Gaze.  Izraelski mediji su govorili da će Erdogan završiti kao Sadam Husein. Turski narod ima jedino pravo da glasa da li će Erdogan ostati na čelu Turske. Veliki problem je i ubistvo lidera Hamasa. Palestinci trebaju da budu čuvani od strane muslimanskih država - rekao je Emin.

Predsednik društva lobista Nenad Vuković ističe da je Izrael odradio jake poteze, ali i da je Iran spremio žestok odgovor za Izrael.

- Izrael je žestoko odgovorio time što je napao Hezbolah u Libanu, a onda je i ubijen lider Hamasa. Iran je to video kao uvredu i podignuta je visoka borbena gotovost. Strašno je to što stradaju civili u ovom sukobu. Oštre i bombastične izjave dolaze sa strana Izraela i Turske. Izrael je predložio NATO paktu da isključi Tursku, a zna se da NATO podržava Izrael - kazao je Vuković i dodao:

Foto: Pedja Milosavljević

Nenad Vuković

 

- Sukob preti da pređe granice i na ostale zemlje, a Zapad želi da se taj sukob za sada ne proširi. Interesi su na terenu tamo gde se vodi rat - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21