• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2024

08:51

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ustaše slave genocid nad Srbima! Ni posle 29 godina niko nije odgovoran za "Oluju"! (VIDEO)

informer/printscreen

Live TV

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ustaše slave genocid nad Srbima! Ni posle 29 godina niko nije odgovoran za "Oluju"! (VIDEO)

Podeli vest

Četvrtog i petog avgusta 1995. godine započeta je ustaška zločinačka akcija "Oluja", koja je imala za cilj proterivanje Srba sa vekovnih ognjišta u Republici Srpskoj Krajini. Povodom ovog užasnog događaja, pratite celodnevni specijal Informer televizije.

Mnogobrojni gosti, ali i svedoci zločinačkog genocida nad Srbima, bili su gosti naše televizije, a specijalni program pratite obavezno na Informer TV.

Centri moći vekovima organizuju zločine nad Srbima

Prof. dr Zoran Milosavljević ističe da su centri moći su odgovorni za zločine nad Srbima i podeljenost pravoslavlja.

- Sve one sile koje su imale najviše uticaja u našem regionu, na njih mora da se obrati najviše pažnja, ako želimo da saznamo ko je isplanirao zločine protiv Srba. Zamislite da je drugačije izgledala Jugoslavija i da nije došlo do rata. Srbi su se vekovima napadali i umanjivali i vidimo centre moći koji su delili Srbe. Centri moći su odgovorni za zločine nad Srbima i podeljenost pravoslavlja. Veliku ulogu u zločinima nad našim narodom imali su Amerika i Nemačka - naveo je Milosavljević.

Foto: Tanja Andric

Zoran Milosavljević

 

Preko 70% Hrvata vodi poreklo od Srba

Dr Aleksandar Raković, istoričar, govori o tome da je preko 70 posto Hrvata vodi poreklo od Srba, kao i da su najveći ustaški krvnici bili poreklom Srbi.

 

- Ustaštvo i pokatoličavanje traje još od 17. veka jer je tad rimokatolička crkva želela da pokatoliči sve Srbe. Većina pravoslavnih Srba je promenila identitet, to se može videti po prezimenima, preko 70% Hrvata su zapravo Srbi poreklom. Kuvala se mržnja u njima, jer su oni otpadnici pravoslavlja, pa to ne čudi da su najveći ustaški krvnici bili poreklom Srbi. Ustaštvo je najbolesnija ideologija u istoriji - objasnio je Raković.

Foto: Tanja Andric

Aleksandar Raković

 

Tuđman završio Pavelićev monstruozan plan

Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestale, navodi da međunarodna zajednica nije sprečila genocid nad Srbima, kao i da se i dalje nastavljaju zločini nad Srbima.

- Hrvati i muslimani su kordinisano sproveli akciju protiv Srba. Dešavaju se užasne akcije protiv Srba, a UN je tada ćutao i nije ništa preuzeo povodom toga. "Oluja" se nastavlja i dalje i to je nepravda koja nije prestala. Mnogi od tih Srba koji su stradali i proterani bili su stariji ljudi. Ne znam šta tačno oni slave - kazao je Odalović. 

Foto: Tanja Andric

Nikola Vukelić i Veljko Odalović

 

Državni sekretar Nikola Vukelić, kaže da je Franjo Tuđman završio posao Antea Pavelića u uništavanju Srba u Hrvatskoj.

- Ja sam došao iz Hrvatske i to je meni emotivna tema. Kontinuitet zločina je prisutan duže vreme, a ne samo četvrtog i petog avgusta. U "Bljesku" su napadnuti Srbi od strane cele države Hrvatske, a onda su Hrvati slavili to i rušenje Zapadne Slavonije. Nedugo zatim pala je i Dalmacija i Lika, a posle su predate Baranja i Zapadni Srem. Tuđman je završio posao Pavelića u uništavanju Srba u Hrvatskoj - objasnio je Vukelić.

 

Hrvatska je izgrađena na srpskim kostima

Milovan Drecun, narodni poslanik ističe da je Hrvatima bio cilj nastavka sprovođenja neoustaštva, kao i da su zapadne sile podržale zločinačku akciju "Oluju".

- Vidite nastavak politike neoustaštva, još od vremena Ante Pavelića kada je bio cilj da se pokatoliče i unište Srbi na prostoru Hrvatske. Hrvati su doživeli vojni poraz, ali su im potpomogle zemlje NATO pakta i SAD, a kasnije su im pomogli da osmisle "Oluju". Jugoslavija je imala regularnu vojsku, a Hrvati i muslimani su imali paravojne jedinice, a tu je bilo očigledno da oni žele separatizam - rekao je Drecun. 

Foto: Tanja Andric

Milovan Drecun

Naš sagovornik dodaje i da je Hrvatska izgrađena na zločinima nad Srbima i etničkom čišćenju.

- Hrvatska je izgrađena na kostima srpskog naroda u Jasenovcu i mnogim jamama. Nastavak genocida nad srpskim narodom je zapravo negiranje genocida nad srpskim narodom i negiranje etničkog čišćenja. Ne možemo da gradimo dobre odnose dok se njihova politika ne promeni - objasnio je Drecun.

Specijalni program o ustaškom zločinu nad Srbima gledajte uživo na Informer TV.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija