• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2024

20:00

Teško je zaključiti koje službe stoje iza protesta! Od govornika bi mogla da se napravi nova "Top lista nadrealista"!

Informer

Live TV

Teško je zaključiti koje službe stoje iza protesta! Od govornika bi mogla da se napravi nova "Top lista nadrealista"!

Podeli vest

Novinar Dejan Anđus, narodni poslanik Marijan Rističević i politički aktivista Tomo Lovreković gostovali su u specijalnom programu televizije Informer. Tema njihovog gostovanja bili su aktuelni, navodno ekološki, protesti u Beogradu.

Rističević naglašava da su mu stavovi koji su iznešeni na protestu kontradiktorni.

- Imam običaj da to posmatram s nekom rezervom. Primetio sam da su dva glavna lika bili glumci. Jedni su glumili da im je stalo do zaštite životne sredine, a drugi da nisu žuti, nego zeleni. S obzirom da su svi ubacivali neke svoje stavove, za mene je sve to dosta kontradiktorno. Svaka blokada saobraćajnica je, po jednoj varijanti tri godine robije, po drugoj pet, a sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti može biti daleko veća robija - kaže narodni poslanik.

Foto: Zoran Sinko

Dejan Anđus

Anđus je izjavio da je jako teško precizno utvrditi ko stoji iza ovih protesta.

- Ovo juče za mene nije ništa novo. Nagledao sam se pokušaja revolucija, mitinga i razoraznih kontramitinga. Došli smo do faze nove teorije zavere da će biti potrovana cela Srbija od litijuma. Imate nacionaliste i evropejce koji su do juče optuživali Vučića da je Putinov čovek, a sad je odjednom Šolcov. Važno je samo da niko ne strada jer očigledno neka nevidljiva ruka ovim rukovodi. Važno je saznati ko stoji iza toga, pre svega. U pitanju je novac, moć i pokušaj preuzimanja vlasti. Jako je teško zaključiti koje interesne grupe i koje službe to rade - navodi novinar.

Foto: Tanja Andric

Tomo Lovreković

Lovreković zaključuje da među govornicima na protestu nije bilo ni jednog kredibilnog lika.

- Juče je vazduh u Novom Sadu bio mnogo manje zagađen nego inače, jer je sav ološ otišao u Beograd. Ja tu jedino poštujem Ćutu. On nije loš čovek, dobrica je, ali je došao iz provincije. Uhvatili su ga beogradski šibicari, kao i svakog dođoša, izmuljali ga i izvarali. On je tu jedini pošten. Ovo ostalo su likovi od kojih bi Nele Karajlić napravio novu "Top listu nadrealista". Nema ni jednog kredibilnog lika - rekao je politički aktivista.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Novi napad na Trampa?! Šta se ovo dešava u Americi?
Planeta

Novi napad na Trampa?! Šta se ovo dešava u Americi?

Štab za kampanju bivšeg predsednika SAD i republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa saopštio je da je bio meta hakerskog napada i da sumnja da su iranski akteri umešani u krađu i distribuciju osetljivih internih dokumenata.

11.08.2024

21:46

Oglasio se Zelenski! "Napad na Kursku oblast je ispravan!"
Planeta

Oglasio se Zelenski! "Napad na Kursku oblast je ispravan!"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je danas da je Rusija tokom leta, iz svoje zapadne Kurske oblasti, izvela skoro 2.000 granatiranja na oblast Sumi u Ukrajini, nakon čega je, kako je naglasio, usledio "pravičan" ukrajinski odgovor.

11.08.2024

20:38

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23