• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.08.2024

09:53

Zbog srpske pesme završio iza ustaških rešetaka! Hrvati masovno hapse Srbe zbog objava na društvenim mrežama! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Zbog srpske pesme završio iza ustaških rešetaka! Hrvati masovno hapse Srbe zbog objava na društvenim mrežama! (VIDEO)

Podeli vest

Beogradski advokat uhapšen je i dobio je 15 dana zatvora. Razlog za njegovo hapšenje je to što je slušao srpske pesme, snimao se dok ih peva i objavio snimak na društvenim mrežama. Sve se dešavalo na putu od Srbije do Knina. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Savo Štrbac iz Veritasa.

Savo Štrbac iz Veritasa rekao je da nije samo ovaj snimak razlog hapšenja srpskog advokata.

-U posedu sam kompletnog optužnog predloga i zapisnika o saslušanju. On nije zbog ove pesme uhapšen, niti mu je suđeno zbog ovoga. Ovde postoji 31 tačka skinuta sa njegovog Fejsbuka. Uglavnom su tu komentari o Ratku Mladiću, pesme Baje malog Knindže i komentari o Draži Mihailoviću. Hrvati su počeli 2017. godine da procesuiraju Kraišnike za kačenje raznih sadržaja na društvene mreže. Još tada smo mi reagovali, a onda smo pretprošle godine imali još jednog srboljuba. Prošle godine je to eskaliralo. Imali smo 6 hapšenja i svi su dobili 15 dana. Ove godine, što sam video iz ovog materijala, on je peti ove godine koji je hapšen i procesuiran za ovaj prekršaj. Sve je to zbog objava na društvenim mrežama. Prvog avgusta osuđen je na 2000 evra još jedan pevač iz Dalmacije. On se nigde ne javlja, nigde ga nema- rekao je Štrbac.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Savo Štrbac

On je rekao da većina pevača koji su osuđeni zbog ovoga nije želela da im se javno objavljuju imena jer imaju ugovore da pevaju u tim krajevima.

-Prošle godine u maju ceo region je bruio. Hrvati su povećali kazne oko 24 puta. Kazne su od 700 do 4000 evra. Dve kazne ove godine izrečene su u iznosu od 2000 evra. Prošle godine je Hrvatska predsedavala međunarodnom asocijaciom sećanja na holokaust. Upravo tada su doneli te zakone. Ovaj Nemanja Berić o kome je ovde reč, poreklom sa Kosova, nije još osuđen. Njemu je izrečena mera zadržavanja u pritvoru zbog mogućnosti ponavljanja dela. Njemu je doneseno rešenje da mu se donosi mera zadržavanja od 15 dana. Nemanja je sam napisao žalbu protiv tog rešenja o zadržavanju, pa je spis otišao na visoki prekršajni sud u Zagrebu- rekao je Štrbac.

Celu emsiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija