• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.08.2024

21:47

Kurska oblast postaće mašina za mlevenje mesa! Ova ukrajinska kontraofanzivica služi samo da skrene pažnju medija!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kurska oblast postaće mašina za mlevenje mesa! Ova ukrajinska kontraofanzivica služi samo da skrene pažnju medija!

Podeli vest

Nastavljaju se sukobi širom Ukrajine, kao i u Kursku. Ukrajina je na granici sa Belorusijom stacionirala svoje vojnike. Severna Koreja osudila upad Ukrajinaca u Kursku oblast kao neoprostiv čin terora koji podržavaju Vašington i Zapad. Na ovu, ali i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su Dragoslav Bokan

Vladimir Prebiračević iz Srpsko - ruskog centra Majak rekao je da je svaki napad koji se sprovodi na teritoriji Ukrajine jeste koordiniran i pomognut na svaki mogući način.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vladimir Prebiračević

-Ukrajinci su samo izvođači radova, a finansijer se nalazi daleko na Zapadu. Može da se povuče paralela između napada na Kursku oblast i Drugog svetskog rata. Oni su napravili svoju pr kampanju. Isto će proći kao što je prošao i Hitler, tako će proći i ova ofanziva na Kursk. Svaki dan se na donjeckom pravcu prave proboji. Tu ima ozbiljne vojske sa obe strane. Ako se setimo pre šest meseci isto su probali sa manjim snagama i sa manje obučenim snagama. Sama pr kampanja imala je dva cilja: jedan je gasno čvorište, a drugo je nuklearna elektrana Kursk. Ipak, nije bilo za poverovati da će Rusi to da dozvole. Oni su elitne i najobučenije jedinice poslali u ovako nešto. Ne mogu da nadoknade ove jedinice ni sa čim. Ljudi često govore da je sramota to što je sebi dozvolila ruska vojska. Napoleon je ušao u Moskvu! Svi su izginuli. Ima prostora za izvlačenje pouka iz ovog segmenta sukoba. Videli smo da su se pojavila pitanja da li će biti vojne mobilizacije. Odmah smo videli da neće. Oni koji vode računa o ruskoj taktici nisu naseli. Na sve moguće načine pravli su pr kampanju, ipak, svima je jasno da nije sama Ukrajina koja to sve sprovodi- rekao je Prebiračević.

Dragoslav Bokan sa Institituta za nacionalnu strategiju rekao je da Ukrajinci moraju svojim sponzorima da opravdaju silni novac, silne milijarde, tone i tone granata i municije koje su dobili.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragoslav Bokan

-Našli su jedan mali prostor koji suštinski za istoriju ne znači skoro ništa, ali u javnosti ima ogroman odjek. Imamo nešto što tehnički liči na kontraofanzivicu. To je neka vrsta pr projekta. Neko žrtvuje svoje vojnike da bi napravio medijski prostor. Ne osvaja se prostor, ali se osvajaju stranice. Komentariše se da je Putin besan na svoje oficire. U Kurskoj oblasti nema ništa što će smanjiti ukrajinsko stradanje. To je direktan ulazak u mašinu za mlevenje mesa, koja treba da okrene pažnju javnosti. Mi govorimo o tome šta govore ruska, američka, kineska, srpska, hrvatska vojna štampa. Svi normalni Srbi raduju se stradanju ukrajinske vojske. Oni su pokušali da ubiju važne ruske funkcionere u Rusiji. U Americi oni idu na varijantu da barem još jednom pokušati da ubiju Trampa. Ako uspe da dođe na vlast, oni će opet pokušati da ga ubiju, kako bi njegov podpredsednik postao prvi čovek Amerike. I Ruzvelt je čudno nastradao, a zamenio ga je podpredsednik. Nikada nije izvršena autopsija- rekao je Bokan. 

Novinar i ratni reporter Igor Damjanović komentarisao je situaciju na frontu u Kurskoj oblasti. 

Foto: Masha Bandjur

Igor Damjanović

-Operacija u Kurskoj oblasti koja danas ulazi u 11, 12. dan predstavlja problem za rusku vojsku i postavlja pitanje zašto se to desilo. To pitanje treba postaviti vojnom vrhu koji je do sada doneo mnogo čudnih odluka. Veliko je pitanje zašto se tamo nalazila samo pogranična vojska i vojnici regruti. Mnogo je pitanje zašto su zakazali i vojni vrh i civilne vlasti. Predsednik Putin je poslao da bude glavni čovek u Kurskoj oblasti generala Alekseja Djumina. Reč je o bivšem generalu jedinica za specijalne vojne operacije. On je imao dugogodišnji vrlo uspešan rezulatat kao guberenator Krimske oblasti. U Kurskoj oblasti mi nemamo formiran klasičan front. Sve ovo s jedne strane podseća na ono što se desilo kada je došlo do ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinci su zaustavljeni na mnogim mestima i pretrpeli su velike gubitke. Kada su imali uspeha, imali su i velike gubitke. Prve nedelje izgubili su preko stotinu oklopnih vozila i drugu transportnu tehniku- rekao je Igor Damjanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)
Live TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)

Nedavni izveštaj Ministarstva spoljnih poslova Kine govori o tome da je Amerika finansirala proteste u Srbiji održane prošle i pretprošle godine. U zvaničnim dokumentima jasno stoji da tih protesta stoje nevladine organizacije koje su finansirale Amerika i Evropa. Cilj Zapada je da se oslabi vlast u Srbiji kako bi lakše mogli da utiču na nju. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Vjerica Radeta i Đorđe Dabić, državni sekretar.

18.08.2024

19:54

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija