• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2024

22:26

Sukob u Ukrajini će odlučiti jedna stvar! Zelenski je uspeo u proizvodnji dronova, ali ratove završava vojnička čizma!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Sukob u Ukrajini će odlučiti jedna stvar! Zelenski je uspeo u proizvodnji dronova, ali ratove završava vojnička čizma!

Podeli vest

Specijalna vojna operacija oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini ušla je u 911. dan. Najnovija dešavanja na frontu, kao i aktuelnu situaciju na njemu, komentarisali su penzionisani vojni pilot Boriša Mandić i Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije tokom gostovanja u Informerovom "Ratu uživo".

Mandić ističe da će ishod ovog sukoba, uprkos svemu, ipak odlučiti brojčana nadmoć ruske vojske.

Danas je 911. dan ovog krvavog sukoba. Stanje, ovakvo kakvo jeste i upad u oblast Kurska nama govori da je i dalje glavni cilj Rusije da dođe što pre na administartivnu liniju Donjecke Narodne Republike. Stanje u ukrajinskoj armiji je trenutno vrlo nezavidno. Ne može vojnik da bude sa 44 godine, nije efikasan. Oružje stiže u velikim količinama, ali nema ko njima da rukovodi. Borbeni moral im je na izdisaju. Nemaju brojčanu nadmoć, ni zamenu. Ovaj sukob će ipak odlučiti brojčana nadmoć Ruske Federacije. Ukrajina je uspela u toj proizvodnji bespilotnih letelica i dronova. Ovakva situacija i ovakvi ratovi se nikako ne završavaju slanjem dronova jer mi dobro znamo da teritoriju i ratove rešavaju vojnik i vojnička čizma - kaže pilot.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dejan Miletić

Miletić zaključuje da je postalo sasvim očigledno da je u ovom ratu NATO prisutan koliko i sama Ukrajina.

- Napad na Kursk je praktično jedno kockanje. To je jedno vojno iznenađenje koje ne šalje dobru sliku Rusije i njene vojske. Ona nije pokazala neke ne znam kakve sposobnosti. Sada je jasno da je tu NATO jednako kao i Ukrajina, ali od početka je Rusija diktirala početak ofanzive i preduzela prve korake. Sada mi vidimo da je Rusija ubrzala te operacije u četiri oblasti. Tolika količina novca koju je Ukrajina dobijala očigledno nije bila iskorišćena na pravi način. Vidi se da Rusija ne reaguje na ove provokacije. Ovo su sve ubrzana dejstva koja su vezana za američke izbore. Dobro se sećamo krize oko Zaporoške nuklearne elektrane. Isto je i sa onom u Kursku. Nuklearna prašina bi verovatno išla ka Evropi. To su izuzetno opasne stvari koji ne bi smele da budu u pitanju, ali vidimo da je sve to otvoreno - navodi Miletić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija