• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2024

09:23

Bolesno! Monstrum klao Srbe, a Turci snimaju seriju o masovnom ubici! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Bolesno! Monstrum klao Srbe, a Turci snimaju seriju o masovnom ubici! (VIDEO)

Podeli vest

U Turskoj će se snimati serija o Naseru Oriću, ubici Srba, a već je objavljen i trejler za nju na platformi Tabii. O tome su u Info jutru govorili Nemanja Micić, filmski producent, Mile Bosnić, predsednik pokreta Srba Krajišnika.

Nemanja Micić filmski producent, kaže da je za region u redu da se snimaju ovakve serije, a da kada Srbi snime nešto o svom stradanju, to automatski predstavlja pretnju.

- Kada govorite o nekim likovima iz rata devedesetih, ti likovi obično predstavljaju neku državu. Mi smo imali na hrvatskoj televiziji priloge od 15 minuta o filmu "Oluja", naš film je tada uzeo veliku medijsku pažnju. Ne možemo da kažemo da su svi filmovi potpuno istiniti, jer su filmovi uglavnom inspirisani stvarnim događajima. Snimao sam seriju o odbrani Petrovaradina koji je bio stub odbrane Evrope od Osmanlija, a prvu modernu bitku su Turci izgubili kod Slankamena. Ta platforma koja snima seriju je nezavisna- istakao je Micić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nemanja Micić i Mile Bosnić

 

Mile Bosnić, predsednik pokreta Srba Krajišnika, ističe da se nastavlja narativ kako su Srbi genocidni i da se veličaju monstrumi.

- Oluja je bio odličan film je verodostojno prikazano dešavanje tokom ustaškog zločina nad Srbima. Ovaj film o Naseru Oriću, nastavlja narativ kako su Srbi krivi i prave heroja od njega, a on je klao srpsku decu. Veličaju zločince i kopaju po ranama. Turci su bili takođe aktivni oko vremena kada su hteli da uvedu rezoluciju o Srebrenici. Žele da potvrde svoj narativ kako su Srbi genocidni, jer su videli da smo počeli da govorimo istinu da to nije tako - kazao je Bosnić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Apel MUP: Ovi vozači treba da budu dodatno oprezni
Hronika

Apel MUP: Ovi vozači treba da budu dodatno oprezni

Na teritoriji Policijske uprave u Nišu od 2022. godine do danas u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali vozači traktora poginulo je šest, a povređeno 13 osoba, dok su od početka ove godine poginula dva vozača traktora a jedan je povređen.

26.08.2024

11:57

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp brutalno iskren!  "Idemo ka trećem svetskom ratu!"
Planeta

Tramp brutalno iskren! "Idemo ka trećem svetskom ratu!"

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp ocenio je da administracija predsednika Džozefa Bajdena, posebno demokratska kandidatkinja Kamala Haris, vodi Ameriku ka Trećem svetskom ratu.

26.08.2024

08:51 >> 11:12

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija