• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2024

09:24

Pavelu Durovu preti i do 20 godina robije! Zakenberg priznao da američke službe kontrolišu društvene mreže! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Pavelu Durovu preti i do 20 godina robije! Zakenberg priznao da američke službe kontrolišu društvene mreže! (VIDEO)

Podeli vest

Dr Aleksandar Lukić, Institut za političke studije, govorio je u Info jutru o hapšenju vlasnika Telegrama Pavela Durova u Francuskoj i potencijalnim posledicama tog događaja koje mogu da utiču na svet i sve društvene mreže.

Dr Aleksandar Lukić, sa Instituta za političke studije, ističe da je pod čudnim okolnostima uhapšen Pavel Durov, ali i da mu preti 20 godina robije.

- Veliko je pitanje zašto je Durov došao u Francusku. Ne bih rekao da jeste budala, jer ne bi bio to što jeste danas i vlasnik Telegrama. Nije prodao svoj deo udela u Telegramu i zato je došao u sukob sa ruskim vlastima. Dobio je državljanstvo Francuske pre tri godine, a sada ga hapse pod veoma ozbiljnim optužbama koje mogu da dovedu do 20 godina robije. Sve je to neobično i čak su se oglasili i Mask i Snouden - rekao je Lukić.

Foto: Tanja Andric

Aleksandar Lukić

 

On dodaje i da je otkriveno da američke službe kontrolišu društvene mreže.

- On sve vreme u javnom nastupu optužuje druge mreže za komunikaciju gde službe mogu da upetljaju prste, kao što to rade Amerikanci u aplikaciji Vocap. On nije za mešanje službi u sistem za komunikaciju i zato je i došao u sukob sa ruskim službama i zato nije nikome hteo da pruži mogućnost da uzme ključeve od "vrata" za ulaz u sistem komunikacija. Američke službe ne žele da ostave društvene mreže bez kontrole, a to je priznao i Mark Zakenberg - objasnio je Lukić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija