• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.rs

26.08.2024

09:03

Drama se nastavlja! Osnivaču Telegrama produžen pritvor! Nakon toga čeka ga sledeće!

Shutterstock, Profimedia

Vesti

Drama se nastavlja! Osnivaču Telegrama produžen pritvor! Nakon toga čeka ga sledeće!

Podeli vest

Osnivaču Telegrama Durovu pritvor je sinoć produžen, pišu francuski mediji. Kada se period od 96 sati završi, istražni sudija može da ga oslobodi ili da podigne optužnicu protiv njega i da ga uhapsi.

Kako je saopšteno, istražni sudija, koji vodi slučaj, produžio je pritvor Durovu. Početni period zadržavanja radi saslušanja u Francuskoj može trajati najviše 96 sati, koji je sada produžen.

Mediji navode da, kada se ovaj period završi, istražni sudija može da ga oslobodi ili da podigne optužnicu protiv njega i da ga uhapsi.

Francuska policija uhapsila je u subotu uveče osnivača Telegrama Pavela Durova na aerodromu u Parizu. Kako prenose mediji, Durovu se na teret stavlja niz krivičnih dela, a pre svega odbijanje ove društvene mreže da sarađuje s vlastima.

Durov, koji ima i francusko državljanstvo, uhapšen je nakon što je privatnim avionom doleteo iz Azerbejdžana.

Povodom hapšenja se oglasilo i rusko Ministarstvo spoljnih poslova, istakavši da saradnici Durova nisu kontaktirali rusku ambasadu u Francuskoj u vezi sa njegovim pritvaranjem, ali su ruske diplomate odmah preduzele neophodne korake u takvim slučajevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija