• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2024

10:01

Velike sile će izazvati treći balkanski rat ako se ne dogovore oko raspodele teritorija! Ovo je vek gde će čitavi narodi biti proterivani sa određenih prostora! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Velike sile će izazvati treći balkanski rat ako se ne dogovore oko raspodele teritorija! Ovo je vek gde će čitavi narodi biti proterivani sa određenih prostora! (VIDEO)

Podeli vest

Analitičar Branko Radun i stručnjak za bezbednost Karlo Dulović gostovali su u emisiji "Info jutro" Informer televizije. Govorili su na temu uticaja stranih službi na dešavanja na Balkanu.

Radun ističe da je Beograd jedno od retkih mesta u svetu na kom su prisutne sve strane obaveštajne službe.

- Ovi koji su glavni organizatori borbe protiv litijuma su vezani za neke zapadne centra moći, pre svega govorim o Londonu. Možemo da vidimo kako se Nemačka i Britanija nadigravaju negde oko litijuma. Postoje ozbiljna rivalstva i Britanija radi na rušenju Evropske unije. Otkad postoje velike sile, one tako funkcionišu. To je neko rivalstvo preko naših leđa. Sve službe su ovde u Beogradu. Malo je mesta u svetu gde su sve prisutne. Teško je obraditi i dokazati da je neko čovek od uticaja. Iza hrvatske službe stoje neke ozbiljnije. To je jedan meki obaveštajni rad, kao što je uticaj u medijima, uticaj na političare ili uticaj na događaje na ulici. To su ljudi koji nisu zvanično obaveštajci, ali imaju ulogu da na neki način utiču - kaže analitičar.

Foto: Tanja Andric

Karlo Dulović

Dulović konstatuje da velike sile planiraju podelu Balkana, a da će, u slučaju da ne uspeju da se dogovore oko novih granica, izazvati novi rat na ovim prostorima.

- Dačić je ministar, nije operativac. On dobija od svojih operativaca informacije. Neko tu omane. On ne vodi istragu. Upoznat je koliko mu operativci daju (informacija). Dok se ne skupe određeni dokazi i tužilac izađe i podigne optužnicu, onda znamo je li to špijunaža ili nije. Jesu li naše službe samostalne? Služba koju je imala bivša Jugoslavija i ova sadašnja nije ista. Nije ista moć. Meni deluje da će Balkan da se deli. Kome ćemo mi da pripadnemo, ne znam. Podela Balkana će biti. Meni sve ovo liči na štelovanje granica i pripremu za neku trgovinu. Treba da se izazove svetska glad. Dešavanja na Balkanu su se ubrzala i to ubrzanje me plaši. Ako se oni ne dogovore oko crtanja granica, može vrlo lako doći do trećeg balkanskog rata. Ovo je vek gde će čitavi narodi biti proterivani sa određenih prostora. Pogledajte otvaranje Olimpijskih igara. Čist satanizam. To nas čeka - navodi bezbednjak.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija