• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2024

22:31

Strane službe će uvući Srbiju u rat ako im ne uspe obojena revolucija! Upozorenje ruskih službi je vrlo ozbiljno!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Strane službe će uvući Srbiju u rat ako im ne uspe obojena revolucija! Upozorenje ruskih službi je vrlo ozbiljno!

Podeli vest

Gosti "Rata uživo" bili su lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe Ljuban Karan i naučni savetnik Dragan Petrović. Oni su komentarisali uticaj stranih obaveštajnih službi na situaciju u Srbiji.

Šešelj naglašava da su zapadne službe probudile svoje spavače u Srbiji kako bi izazvale obojenu revoluciju u državi.

- Protiv Srbije se vodi specijalni psihološki rat još negde od 2015. godine. Kad su naprednjaci dolazili na vlast, zapadne sile su se nadale da će oni izvršavati njihove naloge. Međutim, dolazi do preloma 2015. godine, kad se Vučić otarasio tih spoljnih saradnika i potpuno otvorio svoju patriotsku politiku zaštite državnih i nacionalnih interesa. Od tada kreću sa zaoštravanjem svih metoda vođenja psihološkog rata. Peti oktobar je delo zapadnih službi, ali ovoga puta, oni ne mogu da se uzdaju u ovu prozapadnu opoziciju. Ovog puta je probuđena većina spavača koji su čekali poziv. Sve obaveštajne službe imaju spavače. Zapadnjaci imaju dosta njih u Srbiji, a veći broj su sada aktivirali. U Srbiji ima nekoliko stotina ekoloških pokreta i organizacija. Više od dve trećine prima novac iz inostranstva. Imali smo i "Otpor", a on je bio špijunska organizacija. Novac je išao samo glavešinama. Nama se dešava jedan vid takozvane "narandžaste revolucije". Upozorenje ruskih službi je vrlo ozbiljno. Policija mora biti nemilosrdna u slučaju blokiranja mostova, pruga ili saobraćajnica - rekao je Šešelj.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ljuban Karan

Karan konstatuje da delovanje zapadnih službi trenutno ide u dva pravca. 

- Ove velike zapadne obaveštajne službe, one su jednostavno iskoristile, kao ekspoziture, ove balkanske satelite. Sada imate ove male obaveštajne službe iz našeg okruženja. To su službe koje veoma drsko istražuju Srbiju i idu na taj nivo drskosti da više njima ne smeta ni diplomatski skandal, ni prekoračenje međunarodnih zakona. Naše službe razbijaju te mreže, jednu za drugom. Međutim, drskost se nastavlja jer niko ne osuđuje taj operativni rad. Zapadne obaveštajne službe su zadužene više za neke fine poslove, recimo da traže ove spavače. Njima trebaju spavači u srcu državnih službi u Srbiji. Ja sam siguran i da ih imaju. Oni sada idu u dva pravca. Jedan pravac je pripremanje obojene revolucije. Drugi, ako to ne uspe, je da se Srbija uvuče u nekakav rat - kaže Karan.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan Petrović

Petrović ističe da zapadne sile nisu naklonjene srpskom faktoru u geopolitičkom smislu.

- Situacija u svetu je veoma složena. Svetski poredak prerasta iz monopolarnog u multipolarni. Sukob u Ukrajini je pokušaj NATO i SAD da uspori te procese, a s druge strane, ako Rusija pobedi, da se ubrzaju. Zapadne sile su nenaklonjene srpskog faktoru u geopolitičkom smislu. Ozbiljan je propust države Srbije što ne imenuje one koji su finansirani iz inostranstva. Srbija je činila prevelike ustupke Albancima. Kad im predate bezbednosni sistem, oni uzimaju još - poručuje Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Imamo još jednu medalju! Vaterpolisti Srbije jači od Amerike i nove sudijske krađe, u nedelju po istorijsko zlato! (FOTO)
Olimpijske igre

Imamo još jednu medalju! Vaterpolisti Srbije jači od Amerike i nove sudijske krađe, u nedelju po istorijsko zlato! (FOTO)

Bravo, bre, majstori! Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su u meču polufinala savladali Sjedinjene Američke Države sa 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)! Naša reprezentacija u meču za zlato boriće se protiv boljeg iz večerašnjeg susreta Hrvatska - Mađarska, a ko god bude rival, nema nikakve sumnje da će "delfini" učiniti sve da po treći put zaredom donesu zlatnu medalju sa najprestižnijeg takmičenja na svetu.

09.08.2024

15:44

Planeta

Nemci ponosni što im tenkovi opet gaze Rusiju?! Berlin se hvali svojom nacističkom prošlošću!
Skandalozno

Nemci ponosni što im tenkovi opet gaze Rusiju?! Berlin se hvali svojom nacističkom prošlošću!

Nemci su, sva je prilika, ponosni na to što se njihovi tenkovi ponovo nalaze u Rusiji, 79 godina od pobede nad nacistima. Tabloid "Bild" je, pišući o upadu kijevskih snaga u Kursku oblast, objavio snimak na kojem se vidi kako ruski dronovi uništavaju ukrajinska oklopna vozila "marder" nemačke proizvodnje, ističući da ruski predsednik Vladimir Putin kipti od besa što su nemački tenkovi ponovo ušli u njegovu zemlju?!

09.08.2024

22:27

Upravo je objavljen prvi alarm za mega zemljotres u istoriji, a potom i cunami koji može da ubije i 200.000 ljudi
Svet na nogama!

Upravo je objavljen prvi alarm za mega zemljotres u istoriji, a potom i cunami koji može da ubije i 200.000 ljudi

Japan je prvi put u istoriji izdao upozorenje na povećanu mogućnost velikog zemljotresa koji bi mogao da se dogodi u bliskoj budućnosti. Ovo upozorenje izdato je u četvrtak uveče po lokalnom vremenu, a građanima se savetuje da budu oprezni, ali da ne evakuišu svoje domove. Iako ovo upozorenje ukazuje na veću verovatnoću zemljotresa, to ne znači da je njegov dolazak neizbežan.

09.08.2024

17:53

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija