• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2024

10:32

Protiv Srbije se vodi hibridni rat iz tri pravca! Vučić se bori na najbolji način - istinom! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Protiv Srbije se vodi hibridni rat iz tri pravca! Vučić se bori na najbolji način - istinom! (VIDEO)

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević bio je gost emisije "Info jutro" televizije Informer. On je komentarisao karikaturu "Radara" koja predstavlja predsednika Srbije Aleksandra Vučića izrešetanog i raskomadanog.

Đorđević naglašava da se već godinama unazad dešavaju neprestani napadi na Vučića u cilju slabljenja države.

- Mislim da je vreme da kroz određene mere kažemo čemu u ovoj državi moramo stati na put. Imate neke napade na Vučićevu porodicu, a to mislim da treba da bude crvena linija. Od 2016. je na snazi hibridni rat protiv Srbije. Njegovi rezultati su, zasad, neuspešni. Šta je cilj ovog hibridnog rata? Moje mišljenje je da to ide u neka tri pravca, odnosno iz tri centra moći. Jedan je onaj koji ne želi Srbiju u Evropskoj uniji, drugi koji ne želi saradnju sa Rusijom i Kinom, a želi da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji i prizna nezavisno Kosovo i treći je onaj koji ne želi ekonomski razvijenu Srbiju. Širenje polu-informacija i laži o Srbiji je nešto što je danas evidentno i nešto što postoji. Kako se izboriti s tim? Najbolji način je istina, a to predsednik i radi - izjavio je Đorđević.

Foto: Zoran Sinko

Miša Vacić

Programu su se pridružili i lider Srpske desnice Miša Vacić i analitičar Dejan Vuk Stanković.

- Otvoreno kasapljenje u vidu karikature je nešto što je ravno giljotini u Francuskoj revoluciji. Ne mislim da je pitanje samo specijalnog rata već psihopatska ličnost tih ljudi. Postoji deo našeg naroda koji mrzi svoju zemlju više nego bilo koji strani neprijatelj. Sloboda govora je neprikosnovena stvar, ukoliko se radi o govoru. Međutim, ovde nema samo govora, nego čiste mržnje - poručuje Vacić.

Foto: Zoran Sinko

Dejan Vuk Stanković

Stanković primećuje da ovo nije prvi put da se nešto ovakvo dešava, budući da je Vučić, kako je rekao, meta kampanje moralnog blaćenja još od dolaska na vlast.

- Ovo je samo produžetak te kampanje koja se vodi i karikaturama. Ako gledate poruke ove karikature, ovo je prikazivanje Vučića kao čoveka antivrline. Ovo je jedna vrsta izrugivanja čiji je cilj da Vučića prikaže kao nešto što je suprotno dobrom. Negativna, opsesivna, agresivna kampanja. Ovo se ne dešava prvi put. Ova kampanja moralnog blaćenja Vučića traje od trenutka kad je on preuzeo vlast. Radar se ranije zvao NIN - ističe Stanković.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Đilasov poljubac smrti Vladeti Jankoviću!
Politika

Nebojša Bakarec: Đilasov poljubac smrti Vladeti Jankoviću!

Đilas je u Šolakovim medijima dao veliki prostor svom propalom kandidatu za gradonačelnika Beograda, čoveku koji je doveo Rio Tinto – filologu Vladeti Jankoviću, koga je Đilas proglasio velikim stručnjakom za rudarstvo. Stoga imamo intervju Jankovića u listu Danas, i preneto na Nova i na N1.

19.07.2024

12:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Miks elite, sjaja, očaja i cirkusa! Kreće Superliga Srbije
Fudbal

Miks elite, sjaja, očaja i cirkusa! Kreće Superliga Srbije

Kakva je takva je - naša je i bolju nemamo! Danas kreće nova sezona fudbalske Superlige Srbije. I pre nego što prevrnete očima, brem vi koji ste ljubitelji fudbala, imajte u vidu da bolju nemamo i da nije sve tako crno kako se možda na prvi pogled čini.

19.07.2024

08:30

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija