• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2024

10:33

Opozicija protiv Vučića vodi kampanju dehumanizacije i kriminalizacije od 2012. godine! Nije normalno da toliko seju mržnju! (VIDEO)

Masaha Bandjur

Live TV

Opozicija protiv Vučića vodi kampanju dehumanizacije i kriminalizacije od 2012. godine! Nije normalno da toliko seju mržnju! (VIDEO)

Podeli vest

Narodna poslanica Marina Raguš i Zoran Spasić iz Centra za bezbednosnu politiku bili su gosti "Info jutra" televizije Informer i komentarisali napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Raguš kaže da se protiv Vučića vodi kampanja koja ga dehumanizuje i kriminalizuje otkako je došao na vlast 2012. godine.

- Ovo je trenutak kad svi treba da se zapitamo šta treba da radimo u narednom periodu. Kada mržnja postaje nova realnost i nova normalnost, onda i užasne tragedije postaju vest za jedan dan. Vrlo brzo se navikavamo. Narativi moraju da se menjaju kako bi se ova agresija i mržnja iskorenile. Videli ste šta se desilo Donaldu Trampu. Usamljeni pojedinac, koji je zahvaljujući toj atmosferi uzeo automatsku pušku i pokušao da ubije predsedničkog kandidata. Bez organizacije. Vučićeva slaba tačka je porodica. Ljudi sa ogromnim finansijskim uticajem kupuje "medijske snajpere". Da tako govorite o bilo kome, a ne o predsedniku republike, nije normalno, nego sociopatsko ponašanje, koje treba da analiziraju određene institucije. To traje od 2012. godine, pa do dana današnjeg. Setimo se da je 2003. godine streljan srpski premijer na ulaznim vratima svog radnog prostora. Pre toga su streljane brojne političke ličnosti. Nikada dosada se nije utvrdilo ko je naručio taj lanac likvidacija, koji je za cilj imao destabilizaciju Srbije - izjavila je.

Foto: Masha Bandjur

Zoran Spasić

Spasić navodi da opozicija već deset godina seje mržnju protiv Vučića.

- Organizovane kriminalne grupe, preko raznih medija u Srbiji, su vršile monstruoznu kampanju protiv Vučića. Suština je da je pokušaju atentata na Trampa i atentata na Fica prethodila atmosfera histerije. Svi neprijatelji Srbije ne mogu da oproste Vučiću što je državu učinio jakom. Tužilaštvo i policija moraju da reaguju. Nije normalno da toliko sejete mržnju. Naša osnovna misija je da nam deca žive bezbedno - poručuje on.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija