• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2024

18:39 >> 19:17

Šta je ideja opozicije koja planira protest ispred zgrade RTS? Nema odgovor na pitanje šta bi radila da je na vlasti!

Informer

Live TV

Šta je ideja opozicije koja planira protest ispred zgrade RTS? Nema odgovor na pitanje šta bi radila da je na vlasti!

Podeli vest

Informer televizija emituje specijalni program povodom najavljenih protesta opozicije ispred zgrade Radio-televizije Srbije večeras. Prvi gosti bili su politički analitičar Dejan Vuk Stanković i glumac Branislav Lečić.

Program možete uživo pratiti ovde.

Stanković je konstatovao da ovi protesti nemaju konkretne razloge za svoje postojanje, kao što su demonstracije devedesetih godina prošlog veka imale.

- U medijima se šalje poruka da postoje žrtve policijske represije, čime se zapravo hvata zalet za neke buduće proteste. Sad je tema represija s ciljem da se oni predstave kao žrtve. Jedna od stvari s kojima se najlakše manipuliše, pored strahova, je tema žrtve. Umesto Rio tinta, tema je autokratska vlast i njen represivni aparat. Društvena klima nije takva da vi možete da izazovete tu vrstu naboja kao što je to bilo recimo 1991. ili 5. oktobra. '91 je zaista bila policijska represija protiv demonstranata. Dve smrti, vodeni topovi... 1996. i 1997. ste imali opozicionu pobedu kao okidač. Imali ste neku dinamiku koja je imala neku političku supstancu - kaže analitičar.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Branislav Lečić

Lečić zaključuje da, pored toga što radi protiv svoje države po nekim pitanjima, opozicija nema odgovor na pitanje šta bi ona radila da je na vlasti.

- Ovde se više radi o tome da opozicija pokušava, nažalost, da traži arsenal energije pomoću koga bi dobila snagu da se na neki način suprostavi vlasti. Kad analiziraš sve to što je argument opozicije, u tom smisku vrlo često zatičeš jako ekstremne stvari koje nemaju dodirnih tačaka sa realnošću. Ostaje samo neka švercerska energija pomoću koje ćeš naći razloge za izlazak na ulice. Niko ne daje odgovor na pitanje "šta biste vi na vlasti". Smeta mi što opozicija krade energetske razloge za bunt i što se ponaša protiv sopstvene zemlje u mnogim stvarima - rekao je glumac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija