• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2024

21:14

SPECIJALNI PROGRAM NA INFORMER TV: Otimanje Srbije po "rumunskom scenariju"

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

SPECIJALNI PROGRAM NA INFORMER TV: Otimanje Srbije po "rumunskom scenariju"

Podeli vest

U specijalnom programu na Informer TV urednik Dragan J. Vučićević govorio je i prikazao slučaj rumunskog scenarija koji lažni ekolozi žele da implementiraju u Srbiji.

Glavni urednik Informer Dragan J Vučićević istakao slučaj Rosia Montana kao početak ekoloških aktivnosti u korist Zapada.

- Sve ovo što oni pričaju se u Rumuniji desilo 2000. i dovelo do zabrane najvećeg rudnika zlata. Režiser iz senke cele ove operacije specijalnog rata je jedan operativac to je Stefani Danijela Rot upamtite dobro ta imena. Ona je ekolog iz Švajcarske postala je ugledni ekološki aktivista, ona se proslavila projektom "malburnus major" sačuvajmo Rosija Montanu što je specijalni rat protiv Rumunije. Gospođa je u Rumuniji izvela operaciju koja je dovela dotle da zemlja samoukine najveći rudnik zlata i srebra. Taj grad danas ne radi jer su ti ekolozi ubedili da vlasti da Rumuniji ne trebaju nalazišta zlata i srebra koja se tamo nalaze. Ekolozi su procenili da je to kulturna baština i da to zlato Rumunima ne treba - rekao je Vučićević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Vučićević je dodao da je čitav projekat špočeo za vreme vlasti Zorana đinđića.

- Rumunski mediji pod kontrolom Zapada govore narodu da to zlato može da se iskopava pod pokroviteljstvom njihovih kompanija koje će to "ekološki" raditi. Da se podsetimo priča o litijumu je krenula 2001. godina koja je započeta za vreme Zorana Đinđića i ponovo potpisan 2004., a tada je Vučić 2018. govorio o tome i nikome nije bio problem. On je tada rekao zapadnjacima da nema litijuma za džabe i za rudnu rentu pa da ga nose tamo. Nakon toga se pojavljuju razne Ćute kojima to odjednom smeta i traže poptunu zabranu rudarenja litijuma. Irski novinar Čej Bouz je napisao da srpski litijum ne sme pasti u ruke srpskog naroda - rekao je Vučićević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Ko su čelni ljudi?

Glavni urednik je otkrio ključne finansijere ekoloških pokreta i njihove pokretače poput Džordža Soroša i Eugena Davida.

- Stefani je zajedno sa Zlatkom Kokanovićem blizak saradnik, jer je on odabran kao projekat nekog seljaka i građanina koji se bori za svoja prava. A slika sa njom iz njegove kuće pre deve godine u Gornjim Nedeljicama nikada nije objavljena, a posle tog sastanka Kokanović sa Ćutom postaje lider ekologa. Edvard Goldsmit je osnivač ekoloških terorista iz "Grinpisa" koga finansira Džordž Soroš, od kojih novac direktno prima Stefani Danijela Rot koja kroz Ivu Marković i organizaciju "Polekol" snabdeva Kokanovića. Iva Marković preko koje idu pare eko terorsistima je primalac fondacije Obama koja je direktno uticala u otimačinu sirovina u Rumuniji. Stefani Danijela Rot je autor kampanje "Marš sa Drine" i redovno je na vezi sa Zeleno levim frontom - rekao je Vučićević.

Foto: Informer

 

Savo "Rokfeler" Manojlović

Vučićević je takođe govorio o misterioznoj poseti Save Manojlovića u Rosiji Montani i Bukureštu o kojoj on slabo govori.

- Glumica Bojana Novaković je odlučila da stane na čelo svega ovoga kako bi bar tako uspela da dođe do svetske javnosti i progura se. Krajnji cilje je da kao što je oteto rumunsko zlato da bude otet i srpski litijum. Rumunski parlament je 2014. rudnik proglasio kulturnom baštinom da bi prozapadni rumunski mediji počeli da pričaju kako možda rudnik i treba da postoji, ali ne pod kontrolom države, već zapadnih stručnjaka sa "ekološkom" tehnologiji. Savo Manojlović je bio na obuci u Rosii Monstani u Bukureštu gde su ga učili mesec dana kako da Srbima otme srpki litijum. Radomir Lazović je bio u Hrvatskoj na Visu mesec dana čime se on hvali ali neće da kaže za šta su ga obučavali - rekao je Vučićević


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija