• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2024

10:23

Kurti će ispasti heroj ako ga smene pred izbore! Amerikanci su dužni da sprovode Rezoluciju 1244 koju su sami predložili! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Kurti će ispasti heroj ako ga smene pred izbore! Amerikanci su dužni da sprovode Rezoluciju 1244 koju su sami predložili! (VIDEO)

Podeli vest

Bivši premijer Srbije Nikola Šainović bio je gost "Info jutra" televizije Informer i tom prilikom komentarisao trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji. On je, između ostalog, naglasio da Sjedinjene Američke Države imaju političku i moralnu obavezu da sprovode Rezoluciju 1244 budući da su je one i predložile.

Šainović naglašava da ono što Aljbin Kurti radi predstavlja sistematski progon Srba s Kosmeta.

- S druge strane, potpuna suspenzija pregovaračkog procesa. Sva pitanja su prekršena ovim jednostranim merama. Ovo je destabilizacija. Događaj s mostom na Ibru je nastavak svih onih koji su bili pre toga. Nikome ne treba verovati da Zapad nije mogao da zna da će Kurti ući u ove prostorije. Tamo je NATO vojska, američki vojnici. Njihova zaštita je ultimatum za američku državu, a to znači da je Kosovo premreženo kamerama, satelitima... Nemoguće je da oni ne znaju. Ovi događaji se ne pripremaju u dva minuta. Oni imaju izradu plana, odobrenje, zadatak za pripremu jedinica i onda poslednji korak. Ima još jedna stvar, oni su dužni da znaju. Snage KFOR kontrolišu bezbednost Kosova. Oni vrše sve elemente kontrole i obezbeđenja. Na primeru Dodika smo videli demonstraciju moći Zapada. Kurti će ispasti heroj ako ga smene pred izbore. Mi moramo da se pozivamo na Rezoluciju 1244. Tu odluku je Savet bezbednosti da bi se desio kraj rata. Nju su predložili Amerikanci i glasali je. Oni imaju obavezu da je sprovode - kaže Šainović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30