• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2024

10:01

Rusija i Kina čuvaju leđa Srbiji! Pitanje Kosova i Metohije može da se reši na više načina! (VIDEO)

Masaha Bandjur

Live TV

Rusija i Kina čuvaju leđa Srbiji! Pitanje Kosova i Metohije može da se reši na više načina! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru o pozivu na samit BRIKS-a koji je predsednik Putin uputio predsedniku Aleksandru Vučiću, govorili su Miša Vacić lider Srpske desnice, Ibro Ibrahimović član Predsedništva SPS i Andrija Jorgić, direktor "Borbe".

Ibro Ibrahimović član predsedništva SPS, objašnjava da je u interesu Srbije da se predsednik Vučić odazove pozivu predsednika Putina.

- Mi nemamo pravo da se odreknemo nijednog prijateljstva u složenoj geopolitičkoj situaciji. Predsednik Vučić bi trebalo da se odazove Putinovom pozivu, jer je to dobar interes za Srbiju - kazao je on.

Foto: Pedja Milosavljević

Ibro Ibrahimović

 

Andrija Jorgić, direktor "Borbe", navodi da Srbija mora da jača da bi rečila problem na Kosovu i Metohiji.

- Sa Rusijom ćemo biti uvek prijatelji i imaćemo uvek njihovu podršku. U Ujedinjenim nacijama nam ruska braća čuvaju leđa. Nažalost na KiM nemamo ruske i kineske vojnike. Moramo da insistiramo na rezoluciji 1244. Moramo da jačamo i da imamo veći uticaj u svetu, da bi mogli da rešimo problem na Kosovu i Metohiji - rekao je Jorgić.

Foto: Tanja Andric

Andrija Jorgić

 

 Miša Vacić lider Srpske desnice, veruje da provokator Kurti odlazi u prošlost, jer ga podržava Nenad Čanak.

- Nenad Čanak je izdajnik u to nema sumnje. Separatisti iz LSV su štampali vojvođanske pasoše, a iako su izbacili Čanka iz te stranke, on je ipak otišao kod Aljbina Kurtija. Verujem da Kurti odlazi u prošlost, jer ga podržava Nenad Čanak. Niko nije provocirao toliko Srbiju kao Kurti, naš narod živi uznemiren u strahu dole - kazao je Vacić.

Foto: Zoran Sinko

Miša Vacić

 

Naš sagovornik kaže da je BRIKS bitna organizacija i da Srbija treba da bude u njoj.

- Poziv Putina je veoma važan. BRIKS su osnovale jedne od najvećih i najjačih zemalja, danas je sva snaga u ekonomiji. BRIKS je nešto što nije samo Rusija, tu su i ostale jake zemlje i mi se zalažemo za ulazak Srbije u BRIKS - zaključio je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!
Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

08.09.2024

06:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija