• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2024

22:24

Ukrajinci prave mašine-ubice nalik onima iz "Terminatora"! Zelenski uvodi Iran u rat?

Informer

Live TV

Ukrajinci prave mašine-ubice nalik onima iz "Terminatora"! Zelenski uvodi Iran u rat?

Podeli vest

Gosti "Rata uživo" bili su general Luka Kastratović i direktorka PEP akademije za avijaciju Danka Nešović. Komentarisali su trenutnu situaciju na frontu u Ukrajini, kao i sve veću upotrebu dronova u ovom sukobu.

Kastratović ukazuje na činjenicu da Rusija može da nabavlja naoružanje iz svih zemalja s kojima sarađuje.

- Rusi su pokrenuli jaču ofanzivu na gotovo celom frontu. Tukli su infrastrukturu na teritoriji Ukrajine, a sad su se posebno angažovali sa vazdušnim udarima. Rusija je jasno krenula da pokaže da će Ukrajinci zažaliti što su ušli u njenu teritoriju. Zelenski ima podršku SAD i zapadnih evropskih zemalja i njemu smeta što Rusija sarađuje sa zemljama Latinske Amerike i Afrike, a čak dobija i naoružanje od Irana. U svakom ratu postoje diplomatske veze i to nije za javnost, to su tajne veze. Vojno-industrijski kompleksi sarađuju. Ovo je sukob širih razmera, a ne Rusije i Ukrajine. Nije tajna da dronovi i to što je potrebno Rusija dobija od svih zemalja s kojima sarađuje. Savremeni tenkovi se prave tako da ne mogu lako da budu probijeni raketnim sistemima protivnika. Ukrajinci koriste municiju sa osiromašenim uranijumom upravo da bi probili oklop tih tenkova - kaže general.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Danka Nešović

Nešović je otkrila da su Ukrajinci počeli da proizvode mašine-ubice, koje se proizvode u radionicama nalik onima koje koriste auto-mehaničari.

- Zelenski je sad u Nemačkoj tražio da što pre dostave svaku vrstu pomoći jer je situacija kritična. Tražio je i da se odobri korišćenje raketa dugog dometa, da bi on mogao da gađa neke ciljeve unutar Rusije. To saveznici naravno nisu odobrili. Roskosmos je čuvena svemirska agencija koja se bavi istraživanjima. NASA je svojevremeno koristila neke stvari koje su Rusi pravili. Kad se rade velike stvari, neophodna vam je saradnja s velikim igračima. Dronovi mogu da nanesu veliku štetu tenkovima, pogotovo ako padnu na njihov najosetljiviji deo, što su i radili dronovi kamikaze. Bez obzira na to, tenk je i dalje sastavni deo rata i ratnih pohoda. Ukrajina uveliko propagira i podržava "start-apove" koji se forsiraju da prave robote-ubice. Oni izgledaju kao one mašine iz "Terminatora", samo što su manje. Mnogi rade na razvoju svega toga - naglašava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija