• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2024

09:59

Kina je shvatila da smo joj mi jedan od najvažnijih partnera u ovom delu sveta! Nijedna država u svetu ne može da funkcioniše bez njenih kompanija! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Kina je shvatila da smo joj mi jedan od najvažnijih partnera u ovom delu sveta! Nijedna država u svetu ne može da funkcioniše bez njenih kompanija! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info jutra" Informer televizije bio je Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. On je govorio na temu odnosa Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

Barac ističe da je prisustvo Srbije na investicionom sajmu u Kini izuzetno bitno.

- Kinu moramo posmatrati iz više uglova, a jedan od njih je svakako taj geopolitički. To je sila u nastajanju. Ona je sve snažnija, pre svega ekonomski, a onda to prati vojno. Mislim da smo mi to jako rano prepoznali i jako rano participirali u njenom rastu. Mnogo smo više učestvovali u projektima nego države u okruženju. Kina je shvatila da smo joj mi jedan od najvažnijih partnera u ovom delu sveta. Nama je važan svako ko brani naš teritorijalni integritet. Drugi aspekt je taj investicioni sajam gde ima 120 država gde Srbija pokazuje svoje trgovinske potencijale. Nijedna država na svetu ne može da funkcioniše bez kompanija iz Kine. Konstantno prisustvo naših zvaničnika u Kini je izuzetno važno jer na taj način mi kontinuirano šaljemo poruku i privrednicima, ne samo kineskim, kakav je naš pravac. Mi imamo slobodarsku spoljnu politiku i zato možemo da budemo između tih velikih sila koje su možda nekad i sukobljene - poručuje analitičar.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija