• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2024

13:05

Ukrajinci masovno dezertiraju! Vapaj Kijeva na Zapadu više ne čuje niko! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Ukrajinci masovno dezertiraju! Vapaj Kijeva na Zapadu više ne čuje niko! (VIDEO)

Podeli vest

Problem masovnog dezertiranja na frontu u Ukrajini i izbegavanje mobilizacije, analizirao je gost Info jutra Emil Zoronjić iz Omladinske mreže Srbije.

Emil Zoronjić iz Omladinske mreže Srbije istakao je da su oficiri ti koji su duižni da prijave dezerterstvo što u praksi nije slučaj, a da vojnici u sve većem broju napuštaju front.

- Pitanje je da li Ukrajinci beže sa fronta ili se samopovređuju kako ne bi ratovali, ali dezerterstvo jeste veliki problem uprkos tome što ga pojedini oficiri ni ne prijavljuju. Izbegavanje mobilizacije nije jedinstveno samo za Ukrajini, na primer ovo se dešavalo u nacističkoj Nemačkoj, Sovjetskom Savezu i Americi. Nema opravdanja za oficire koji ne prijavljuju dezerterstvo na frontu, jer su za to školovani i primaju platu - rekao je Zoronjić.

Foto: Tanja Andric

 

 

Zoronjić je dodao da se Tramp već neko vreme izjašnjava kao glasan protivnik rata u Ukrajini navodeći kako su Bajdenovo slabo liderstvo i spoljna politika demokrate faktori koji su doprineli eskalaciji sukoba.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45