• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2024

09:06

Kurti je iskompleksirani kikirez! Šiptari od Kosova i Metohije žele da naprave Jasenovac 21. veka! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Kurti je iskompleksirani kikirez! Šiptari od Kosova i Metohije žele da naprave Jasenovac 21. veka! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru o novim merama koje je najavio predsednik Vučić i koje se tiču Kosova i Metohije, govorili su gosti predsednik odbora za odbranu i unutrašnja pitanja Milovan Drecun, Potpredsednica Skupštine Snežana Paunović i Bane Ivković član GO SNS.

Član GO SNS Bane Ivković ističe da je Kurti iskompleksirani kikirez koji hoće rat i da se ispravi greška bivše vlasti. 

- Imamo stabilan i argumentovan stav predsednika. Evropska unija je garantovala za realizaciju sporazuma, ali oni se nisu implementirali, što je prevara. Kurti je običan iskompleksirani kikirez koji je umišljen i uplašeno hoda po severnoj Mitrovici. Predsednik je rekao da je strašno to što su službe postavile 500 Albanaca u Banjskoj i namestile scenario o ok su zapadni mediji. Kurti je iskompleksirani kikirez koji hoće rat, ali Srbija nikada neće priznati Kosovo. Moramo da ispravimo grešku Borka Stefanovića i Borisa Tadića koji su prebacili pregovore iz UN u EU - rekao je Ivković.

Potpredsednica Skupštine Snežana Paunović, poredi stanje na Kosovu i Metohiji sa Jasenovcem 21. veka i dodaje da Zapad potpomaže velikoalbansku agresiju.

- Oni za koje Kosovo nije najskuplja srpska reč, taj nije Srbin. Suludo je da trošimo vreme na ljude koji imaju samo ambicije za lični profit. Suština je stub opstanka i treba pomoći ljudima da prežive. Upad u institucije se dešavao u svakoj od enklava. Život Srba na KiM je Jasenovac 21. veka. Zapadne zemlje su se prodale kada su izvršile NATO agresiju. Albanci će se pobuniti i u Crnoj Gori i u Makedoniji, jer njihov projekat ima veliku površinu, a Kurti želi da se nametne kao lider - kazala je Snežana Paunović.

Foto: Zoran Sinko

Milovan Drecun, Bane Ivković i Snežana Paunović

 

Milovan Drecun, predsednik odbora za odbranu i unutrašnja pitanja, kaže da je bitno da se stanje na KiM vrati u pređašnje stanje.

- Moramo da se vratimo na pregovore. U Briselskom sporazumu je trebao da bude prioritet formiranje ZSO, ali Kurti sve to odbija. Kurti je zauzeo opštine na severu Kosova i on je to učinio nasiljem i terorom. Moraju da se saniraju posledice koje je Kurti izazvao. Mora da se vrati u pređašnje stanje i nužno je formiranje Zajednice srpskih opština. Zapadne zemlje ne utiču na Kurtija i puštaju ga da pravi teror - istakao je Drecun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vojska Srbije je snažna i moćna! Gašić: Narod će na prikazu videti šta imamo!
Politika

Vojska Srbije je snažna i moćna! Gašić: Narod će na prikazu videti šta imamo!

U petak, 20. septembra, organizovaćemo prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024" na Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici koji će biti otvoren za građane, izjavio je ministar odbrane u Vladi Srbije Bratislav Gašić i dodao da će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i oko 50 vazduhoplova.

14.09.2024

10:13

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona
Crvena zvezda

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona

Crvena zvezda predstavlja pojačanja i uigrava tim za početak Lige šampiona! Srpski prvak večeras (subota 20.00, Arena 1 premijum) dočekuje kruševački Napredak u 8. kolu Superlige, a prema svim najavama, očekuje se da na terenu budu novajlije Silas Katompa Mvumpa (25), Rade Krunić (30), ali i povratnik Nemanja Radonjić (28).

14.09.2024

07:13

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45