• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2024

19:28

Zapad kuva novo žarište na Balkanu: Amerika sprema Kurtija i njegove teroriste za rat sa Srbima!

Informer

Live TV

Zapad kuva novo žarište na Balkanu: Amerika sprema Kurtija i njegove teroriste za rat sa Srbima!

Podeli vest

O sve većoj eskalaciji terora nad Srbima na Kosmetu koje sprovodi lažni premijer Aljbin Kurti, ali i o naporima Zapada da izazove rat na Balkanu, govorili su bivši pilot Boriša Mandić, Ana Đorđević borac za ljudska prava Srba na KiM, Karlo Dulović, bivši obaveštajac, Lazar Stević, novinar.

Ana Đorđević borac za ljudska prava Srba na KiM, kaže da se Srbija i Srbi suočavaju sa šiptarskim teorizmom i nacizmom na Kosmetu.

- Verujem u današnju Srbiju, verujem da će vlada i predsednik preduzeti mere. Srbi na Kosmetu su žilavi i izdržavaju ogroman teror i pritisak. Srbija se ne suočava sa klasičnim separatizmom, već sa šiptarskim terorizmom i nacizmom nad našim narodom. KFOR je emisar pentagonsko vašingtonskih struja i oni ne rade ništa povodom terora šiptara Kurtija - kazala je Ana Đorđević.

Foto: Tanja Andric

Ana Đorđević

 

Karlo Dulović, bivši obaveštajac, navodi da Srbija mora da se priprema za rat, jer Zapad vrlo lako može da izazove rat na Balkanu.

- Ovo je vek progona Srba i sve će više biti progona Srba na KiM. Mnogi Srbi će napustiti Kosovo i Metohiju, jer neće moći da izdrže da su sve institucije okupirane. Problem Kosova i Metohije traje više od 120 godina. Srbija mora da se priprema za rat, nad Srbijom se sprovode tajne operacije. Zapad vrlo lako može da napravi rat na Balkanu - tvrdio je Dulović.

Foto: Tanja Andric

Karlo Dulović

 

Bivši pilot Boriša Mandić, objašnjava da je Srbija ugrožena sa svih strana i da je tzv. Kosovo projekat Amerike. 

- Današnji svet je bure baruta i imamo puno žarišta. Kurtiju je rat garant opstanka na vlasti. Prethodne vlasti su vršile pogrešne poteze i to je dovelo do separatizma. Svi se pitamo šta će biti sa narodom koji je ugrožen sa svih strana. Tzv. Kosovo je projekat Amerike, a Srbi opstaju dole samo pukom silom, vremena više nema doći će rešenje pitanja - napomenuo je Mandić.

Foto: Masha Bandjur

Boriša Mandić

 

Lazar Stević, novinar ističe da postoji samo teror nad Srbima na KiM i da je najbolje da se pregovori vrate za sto UN.

Ne poštuju se dogovori u Briselu, nema nikakvog dogovora samo postoji teror nad Srbima. Evropska unija nema snage da reši ovo, najbolje da se vratimo pod okrilje Ujedinjenih nacija. Sve ovo što se događa, svi jednostrani potezi Prištine idu samo na štetu Srbima - rekao je Stević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Hibridne ubice Srbije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Hibridne ubice Srbije!

Zapad verovatno prvi put tako ekstremno primenjuje dvoličnu i licemernu politiku – u ovom slučaju protiv Srbije i predsednika Vučića. Zapad, javno, manifestno, podržava Vučevu proevropsku politiku, Vučićevu pomirljivost u vezi pitanja KiM, podržava litijumsku politiku Vučića itd. To čine često, rekoh javno i nedvosmisleno. Nažalost, reči Zapada su jedno, a dela nešto sasvim drugo. Ekstremno drugačije.

10.09.2024

17:15

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija