• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2024

09:44

Lajčak i ekipa sa Zapada daju odrešene ruke Kurtiju! Srbija neće dozvoliti terorizam i etničko čišćenje na svojoj teritoriji! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Lajčak i ekipa sa Zapada daju odrešene ruke Kurtiju! Srbija neće dozvoliti terorizam i etničko čišćenje na svojoj teritoriji! (VIDEO)

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Miloš Terzić govorio je u novom Info jutru o mogućoj eskalaciji jednostranih nasilnih akcija Aljbina Kurtija i podršci koju dobija od strane Zapada.

Član Predsedništva SNS Miloš Terzić kaže da ako se otvori most na Ibru, to je znak da međunarodna zajednica podržava otvoreno Kurtija.

- Međunarodne snage od 1999. godine su prisutne neprekidno na mostu na Ibru. Nemoguće je da Kurti sprovede novi napad na Srbe bez podrške međunarodne zajednice. Ako Kurtiju daju odrešene ruke i otvore most, znaćemo onda da međunarodne snage Lajčak, zemlje Kvinte i ta ekipa, bezuslovno podržavaju Kurtija i njegove jednostrane nasilne akcije - kazao je Terzić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miloš Terzić

 

On dodaje i da Srbija nikada neće dozvoliti etničko čišćenje i nikada neće priznati lažnu tvorevinu.

- Kurti želi rat na Balkanu, a to će se desiti ako on nastavi jednostrane nasilne akcije i ako međunarodna zajednica nastavi sa podrškom. Mi ćemo da nastavljamo da podržavamo naš narod i da pokušamo da izbegnemo sukob. Nećemo dozvoliti etničko čišćenje, ali nemamo efektivnu kontrolu nad teritorijom Kosova i Metohije još od 10. juna 1999. godine. Naše crvene linije jesu da nikada nećemo priznati tzv. Kosovo i članstvo te tvorevine u UN - zaključio je Terzić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija