• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2024

10:00

NATO hoće da kroji granice Srbije! Zapad krši sve međunarodne zakone i zaobilazi rezoluciju 1244! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

NATO hoće da kroji granice Srbije! Zapad krši sve međunarodne zakone i zaobilazi rezoluciju 1244! (VIDEO)

Podeli vest

Koji je dalji potez države Srbije u rešavanju pitanja južne srpske pokrajine i problema sa teroristima i separatistima? Na ovo pitanje odgovorio nam je gost Info jutra bivši šef diplomatije Jugoslavije Vladislav Jovanović.

Bivši šef diplomatije Jugoslavije Vladislav Jovanović ističe Srbija nastavlja dijalog, iako Zapad krši dogovore i sporazume.

- Pitanje Kosova i Metohije je bilo teško odavno. Silom se ne može izmeniti trenutno stanje, ali se može to uraditi drugim sredstvima. Predsednik je dao realno izlaganje i bitno je pomoći našem narodu na KiM. Podrška i ohrabrenje nije dovoljan za zaštitu od terora Kurtija i njegovih pokrovitelja. Predsednik zna šta se sprema, ali ne odbija dijalog, iako smo svesni da nas Zapad tera da prihvatimo to što ne želimo. Nas štiti rezolucija 1244, ali je Zapad prekršio dogovore i krojio granice bez našeg odobrenja - rekao je Jovanović.

Foto: Zoran Sinko

Vladislav Jovanović

 

On dodaje i da je rezolucija 1244 potpuno gurnuta u stranu i da treba pokrenuti pitanje zašto se sprovela samo u delovima koji imaju korist za Albance.

- Predsednik je uverio narod da nije vreme za proglašenje okupacije. Može da se proglasi uzurpacija u punom smislu te reči. Nezavisnost lokalnih Albanaca nije smela da se desi, a članovi Saveta bezbednosti UN su kasnije dozvolili i naoružavanje i militalizovanje grupa na KiM. Rezolucija 1244 je potpuno gurnuta u stranu i treba pokrenuti pitanje zašto se sprovela samo u delovima koji imaju korist za Albance - kazao je Jovanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45