• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2024

10:32

Rudna renta koju će Srbija dobiti je mnogo veća od cifre o kojoj lažni ekolozi trube na sva usta! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Rudna renta koju će Srbija dobiti je mnogo veća od cifre o kojoj lažni ekolozi trube na sva usta! (VIDEO)

Podeli vest

O projektu "Jada", ali i o lažima opozicije, govorila je u Info jutru Dubravka Đedović Handanović, ministar energetike i rudarstva Republike Srbije.

Dubravka Đedović Handanović, ministarka energetike i rudarstva, ističe da je vlast uspela da stane na put lažima opozicije o projektu "Jadar".

- Rudarstvo jeste postala glavna tema jer je ta grana pretrpela mnogo napada opozicije koja je iznela laži o toj privredi. Odlučni smo da se branimo i stanemo na put lažima i neistini. Predsednik Vučić je otklonio sve nedoumice naroda. Želimo da poboljšamo naš zakonski okvir i da imamo strateško nalazište. Mi smo zemlja koja ima mnogo mineralnih i rudarskih dobara - rekla je ministarka.

Foto: Zoran Sinko

Dubravka Đedović Handanović

 

Ona dodaje i da su u drugim zemljama u Evropi, rude litijuma veoma bitne i da će Srbija iskoristiti svoje overene rezerve, ali i da je rudna renta mnogo veća nego što je opozicija predstavila.

- Opozicija bi bila za rudarenje samo u slučaju da su oni na vlasti. Izabrali su temu projekta "Jadar" da bi umanjili značaj toga i diskreditovali. Godine 2001. je upravo opozicija i bivša vlast dovela Rio Tinto. Njihovi tzv. naučnici su govorili o nekakvim sumpornim gasovima iz rudnika. Vidimo da je u zemljama kao što su Velika Britanija, Nemačka i Francuska litijum itekako bitan i nacionalno je pitanje za neke zemlje. Jedina je istina da imamo overene rezerve litijuma tu. Rudna renta je 5% a ne tri kao što su oni govorili. Litijum je jedna od najbitnijih ruda i mnoge kompanije i firme zavise od njega - kazala je Đedović Handanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske
Društvo

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske

Republički geodetski zavod, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Vojnogeografski institut „General Stevan Bošković“, Udruženje geodetskih organizacija Srbije – UGOS „Geoudruženje“ i Društvo geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske, ima čast da najavi Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske, koji će se održati, od 13. do 15. oktobra 2024. godine u hotelu „Fruške terme“ na Fruškoj gori.

15.09.2024

11:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija