• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2024

22:26

Putin će povratiti kontrolu nad Kurskom! Šolc pokušava da ublaži stav prema Rusiji! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Putin će povratiti kontrolu nad Kurskom! Šolc pokušava da ublaži stav prema Rusiji! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti Informerovog "Rata uživo" bili su ratni reporter Igor Damjanović i dr Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo. Analizirali su najnovije informacije sa fronta u Ukrajini, ali i večerašnju pucnjavu koja se dogodila u blizini američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa i pokrenula teorije da je u pitanju novi pokušaj atentata na republikanca.

Damjanović ukazuje na činjenicu da, ni ruskom, ni ukrajinskom, vojnom vrhu više niko ne veruje jer su dosad preuveličavali svoje uspehe na frontu.

- Pre nekoliko dana je bila informacija da su Rusi uspeli da oslobode do desetak naseljenih mesta, uglavnom sela u Kurskoj oblasti. Pokušala je ukrajinska vojska da se probije sa boka ovim jedinicma kojim su pokrenuli ofanzivu. Pokušali su da zauzmu važno železničko čvorište, ali u tome su, po svoj prilici, zaustavljeni. Po ovome što se sada dešava, Rusi bi mogli u narednih 10-15 dana da povrate kontrolu nad gradićem Sudža. Cilj će verovatno biti povratiti taj grad i potisnuti ukrajinsku vojsku. I ukrajinski i ruski vojni vrh je toliko predimenzirao svoje uspehe da sad niko ne veruje u to što pričaju. Ja ne bih komentarisao to (novi pokušaj atentata na Donalda Trampa) dok ne dobijemo neke konkretne informacije. Zvanična američka politika nas ubeđuje da čovek koji je prošao obuku da upravlja skuterom sedne u šleper sa 50 tona i u punoj brzini uspe da pogodi saobraćajni znak. O tome što se dešavalo u SAD obično se ne sazna. Od atentata na Franca Ferdinanda, pre više od 100 godina, ne verujem da ima propusta i slučajnosti. Ukoliko je neko problem većoj organizaciji ili nekom većem procesu, ne iznenađuje me zašto se takve stvari dešavaju - istakao je novinar.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Mina Zirojević

Zirojević je navela da polako postaje jasno da su vojnici NATO itekako prisutni na ratištu u Ukrajini.

- Juče su Amerikanci čak rekli da će tokom zime doći do kraja jednog vida ratovanja. Deluje kao da se postavljaju šahovske figure za neku drugu etapu ratovanja. Kad vidimo šta se dešava u Poljskoj, Gruziji, zemljama koje su jako blizu. Iako Amerika stalno govori da njeni vojnici ne učestvuju na teritoriji Ukrajine, izgleda da to nije tačno i polako isplivavaju imena koja su prebačena u Poljsku, gde je priznato da su stradali, ali svi su umrli prirodnom smrću, što je vrlo malo verovatno. Mora doći do smene generacija u vojsci Rusije. Broj stanovnika Ukrajine se drastično smanjio, a time i broj vojnika. Ima ih sve manje i manje. Nije me iznenadio novi pokušaj atentata na Trampa, ali jeste nespremnost ljudi koji ga čuvaju. Iznenadila me njihova aljkavost - poručila je.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)
Društvo

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)

Srbija je odlučna da nastavi da pravi važne korake u očuvanju nacionalnog identiteta. U okviru inicijative Fondacije “Za srpski narod i državu” uskoro će biti započet proces digitalizacije zvaničnih verzija svih zastava Srbije, od istorijskih do savremenih, što omogućava trajno čuvanje, jednostavniji pristup i lakšu promociju ovih nacionalnih simbola u modernom digitalnom dobu.

15.09.2024

19:54

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija