• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2024

20:00

Nema ništa od čvrstog BRIKS, Kina i Indija su protivnici! Civilizacija je ispala iz svoje kolevke nakon što je Amerika malo više poljuljala Evropu! (VIDEO)

Nikola Babić

Live TV

Nema ništa od čvrstog BRIKS, Kina i Indija su protivnici! Civilizacija je ispala iz svoje kolevke nakon što je Amerika malo više poljuljala Evropu! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Otvorenog studija" televizije Informer bili su pukovnik profesor dr Mićo Živojinović i istoričar Nebojša Damjanović. Oni su analizirali verovatnoću novog svetskog rata, ovog puta nuklearnog, u skorijoj budućnosti.

Živojinović ističe da su plaćenici, koji su ratovali na strani Ukrajine, pretrpeli ogromne gubitke tokom sukoba oko Kurska.

- Ovaj ukaz koji je Putin potpisao o povećanju broja vojnika, govori o tome da Rusija postaje druga sila, posle Kine, po broju ljudstva koje će staviti pod oružje. Ukrajina više nema dovoljno potencijiala koji može da se suprostavi Rusiji, a plaćenici koji su bili, iz jedne privatne vojne kompanije, pretrpeli su ozbiljne, nenadoknadive gubitke na pravcu prema Kursku, tako da se postavlja pitanje ljudstva. Rat je dobio veći i širi front, a vidimo i da u okviru Bliskog istoka stvari se odvijaju suprotno od željenog. Rusija i Kina neka sredstva, naročito kad je u pitanju informaciono ratovanje, već koriste zajedno. Vremena su promenila Evropu. Ona je nekada bila kolevka civilizacije, a sad ju je Amerika malo više zaljuljala, pa je civilizacija ispala - smatra pukovnik.

Foto: nikola babić

Nebojša Damjanović

Damjanović naglašava da od BRIKS neće biti ništa jer su Kina i Indija neprijatelji koji samo čekaju da druga strana napravi neku grešku.

- Svi se nadamo da neće, ali nije isključen ni taj veliki, nuklearni rat. Kina sigurno je uz Rusiju, ali dokle bi išla ta pomoć, to je veliko pitanje. Kina se, osobito, ne oseća ugroženo. Šta Kina može da dobije tom pobedom protiv Zapada? Indiji je jedini stvarni protivnik Kina. Ekonomski sarađuju, ali sarađuje i Rusija sa Zapadom sada. Indija se takođe ne oseća ugroženo, osim, potencijalno, sa kineske strane. Nema ništa od čvrstog BRIKS. Indija i Kina su protivnici, nisu blok. One samo čekaju da druga strana pogreši, pa da dobiju nešto za sebe. Čudno je kako su ljudi skloni tome da to preskoče u tumačenjima - konstatuje istoričar.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija