• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.09.2024

21:01

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Podeli vest

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

Glumac Irfan Mensur, drug pokojne glumice javio se uživo u program gde je govorio o sovjoj koleginici i drugarici.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Irfan Mensur

-Ja sam saznao da je Rada preminula dok su me vozili do zlatibora. Jedna koleginica koja je vozila rekla je: Ode nam Rada. Ja sam pomislio na Radu Đuričin. Kada sam shvatio da je Rada Živković, bio sam u šoku. Bila je na jednoj divnoj klasi koja je dala ton celoj akademiji. Svi su divno pevali. Rada je bila omiljeni lik među nama studentima i uvek smo je molili da nešto peva. Prelepo je pevala i volela je da peva, ali je volela i da je molimo da peva. Bila je jako cenjena studentkinja glume. Sreli smo se negde i pričali i evocirali uspomene. Uvek smo pričali o našim studijama. Bili smo na festivalu u Puli zajedno, ona sa svojim, ja sa svojim filmom. Bili smo mladi i željni svega, a jedino što smo dobili je šansa da se bavimo glumom i pozorištem. Žao mi je što u sovjoj karijeri nije dobila sva priznanja koja je zaslužila. Otišla je prerano. Greh, jer je zaslužila sve ono što ova profesija može da ponudi- rekao je Mensur.

Miljko Živojinović, sin Velimira Bate Živojinovića istakao je da je njena porodica bila u velikom prijateljstvu sa porodicom Rade Živković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miljko Živković

-Rada, njen suprug Bambi, Bojana su naši najbliži prijatelji. Govoriti o Radi srcu je drago. Ona je bila osoba koju su svi voleli i ne znam čoveka koji je nešto loše rekao o njoj. To je zato što je bila hrabra, jasna i direktna. To je tako jer je bila iskrena i dobronamerna. Naše dve porodice su bile jako bliske. Rada se ostvarila u svim medijima i svuda je briljilara. Ona je i Žanka Stokić i Ljubinka Bobić. Ona je arhetip žene iz naroda, oštre, ali izuzetno meke iznutra. To je jedan neodoljivi šarm od koga ne možete da se odvojite. Vrlo je važno da takve veličine kao što je ona budu sačuvane. Treba sačuvati uspomene na nju, njena dela i sećanje na nju- rekao je Živković.

Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta više od dvadeset godina radila je sa Radmilom Živković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Molina Udovićki Fotez

-Ući u pozorište za sada i nije toliko tužno jer nije počela sezona, ali biće kada krenu predstave i kad se na sceni vidi da Radmile više nema. Nikada se ja nisam naljutila na Radmilu, niti ona na mene. Govorila je ono što je tačno i govorila je prave stvari. Umela je da pomogne kolegama. Poslednja uloga u kojoj je radla u Magbetu sarađivala je sa desetak mladih glumaca. Na prvu probu kada je došla, stala je i odmah počela da glumi, a Jagoš Marković, reditelj rekao je da nema šta da doda. Ona je već sve uradila. Igrala je u Bahantkinjama Aagavu izvanredno. Sećamo se i Rozike, kao i Mare u "Dr-u" i majku Hasana u "Hasanaginici". Tu ulogu je igrala do skoro, a dovozio je sanitet. Sve vreme je sedela na sceni i bila je fantastična. Noge su bile slabe, ali srce i glava kao da je imala dvadesetak godina. Bile smo prijateljice dugo. Prošle nedelje nam je bio poslednji razgovor. Dugo smo pričale o pozorištu i njenoj Bojani. Rada je imala dve ogromne ljubavi: glumu i Bojanu. U tom momentu nisam bila svesna da je to bio naš poslednji razgovor- rekla je Molina Udovički Fotez.

Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta pratila je glumicu od prvih njenih uloga.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ivana Vujić

-Upoznala sam je kao ličnost i postale smo prijatelji. Nije bez razloga želela da upiše vajarstvo i slikarstvo. Bila je jako talentovana. Taj veliki napor naravno da je koštao, ali njen trag je beskrajno svetao. Ona je bila osoba uvek spremna za korak dalje, kao veliki vojnik pozorišta. Radi se o jednoj osobi velike osetlljivosti i ljubavi prema pozorištu i velike posvećenosti. Ona ima ćerku koja je glumica, tako da će legat iza nje ostati. Radmila je uvek govorila istinu. Ona pripada generaciji legendi ličnosti. Ličnosti kao što je bio  Bata Živojinović, ili Radmila Živković, oni su odlazili na sve kulturne događaje, međusobno su se čuli, sve što su govorili bila je istina. Ta istina je možda nekome bila neprijatna, ali je bila jedini put. Radmila nam ostavlja legat da budemo iskreni i istiniti. Posle povrede na Gospođi ministarki, ona je imala ogromne bolove, ali je uvek igrala. Nije postojao ni jedan problem. Tako je vaspitala i svoju ćerku- rekla je Vujić.

Reditelj Milorad Milinković govorio je o saradnji sa glumicom Radmilom Živković.

-Pre svega ću je pamtiti kao veliku laficu. O njenim glumačkim kvalitetima je izlišno pričati. Naš prvi susret je bio prilikom priprema za film "Mrtav ladan" i super smo sarađivali. Moram priznati da ima nekoliko godina od kad smo se poslednji put videli, a jedna od njenih omiljenih uloga mi je bila u Gospođi Ministarki- rekao je Milinković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30