• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2024

19:56

Sloba je predvideo budućnost Kosmeta! Peti oktobar je bio katastrofa, Milošević zaslužuje rehabilitaciju?! (VIDEO)

Nikloa Babic/ap

Live TV

Sloba je predvideo budućnost Kosmeta! Peti oktobar je bio katastrofa, Milošević zaslužuje rehabilitaciju?! (VIDEO)

Podeli vest

Peti oktobar i bivši predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević, bili su tema novog izdanja Otvorenog studija. O tome su govorili gosti istoričar i autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i istoričar i autor emisije na Informer TV Goran Šarić.

Istoričar i autor emisije na Informer TV Goran Šarić, navodi da je Peti oktobar bio katastrofa za srpski narod.

Srpski narod je trebao učiti iz iskustva Petog oktobra. To je bila katastrofa za srpski narod, jer su tada isterali ljude koji su brinuli za zemlju i uveli one koji rade protiv Srbije. Zapad predstavlja kako su loši Draža, Milošević i Vučić i žele to da plasiraju narodu. Ruska vlast tada je imala antirusku politiku i imali su ulogu u rušenju Jugoslavije. Amerika je govorila da su im glavni protivnici tokom devedesetih bili Srbi, a ne Rusi, koji su u tadašnjoj vlasti sarađivali sa Amerikom. Da je Putin bio na vlasti tada, drugačije bi sve bilo - rekao je Šarić.

Foto: Nikola Babić

Goran Šarić

 

Istoričar i autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović ističe da je Zapad demonizovao Miloševića, ali i kaže da Milošević ne može da bude izdajica.

- Milošević, ali i srpski narod je demonizovan na sve načine. Zapad je uvek nazivao Hitlerom i Miloševića i Putina i Trampa. Milošević je junački deo pokazao u Hagu. Ne može da bude izdajica, ali ima spornih stvari u njegovoj vladavini. Slobodan Milošević je još uvek sahranjen u dvorištu svoje kuće, a takođe i Draža i Nedić nemaju grob, ako može onaj hrvatski zločinac da leži u Kući cveća može i Slobodan da ima grobnicu - kazao je Adamović.

Foto: Nikola Babić

Saša Adamović

 

Naš sagovornik dodaje i da je Milošević branio Kosovo i Metohiju kako je znao i umeo.

- Stvaranje Republike Srpske je najveći srpski uspeh. Jugoslavija nije srpski uspeh, uspeli smo tek kasnijih godina, tokom devedesetih. Milošević je branio Kosovo i Metohiju kako je znao i umeo. Borio se i odbio da prepusti bez borbe, bez junačke borbe, što nije moguće za Srbe. Blizu smo da vratimo Kosovo i Metohiju i to do 2030. godine - objasnio je Adamović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Iran svestan da može sve izgubiti u direktnom ratu sa Izraelom i SAD, ali je odlučio da rizikuje! Naprosto, prisiljen je na akciju!
Prognoze nisu dobre!

Iran svestan da može sve izgubiti u direktnom ratu sa Izraelom i SAD, ali je odlučio da rizikuje! Naprosto, prisiljen je na akciju!

Sa iranskim ispaljivanjem oko 180 balističkih projektila na Izrael preko noći, Posle iranskog raketiranja Izraela kada je na jevrejsku državu lansirano više stotina projktila Bliski istok je ponovo na ivici pogubnog regionalnog rata. Tim prfe jer je izraelski premijer Benjamin Netanjahu odmah je obećao da će uzvratiti za napad. On je to nazvao "velikom greškom" koju će Iran "platiti".

02.10.2024

19:40

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija