• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2024

09:52

Kurti nateran da smiri šiptarisanje! Poklekao pod pretnjom jedne moćne zemlje (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Kurti nateran da smiri šiptarisanje! Poklekao pod pretnjom jedne moćne zemlje (VIDEO)

Podeli vest

Aljbin Kurti, samoproklamovani prištinski premijer, konačno je morao da popusti i to pod pritiskom jednog od svojih većih saveznika, Nemačke, pa je dozvolio uvoz robe iz centralne Srbije na KiM, ali samo preko prelaza Merdare. O tome je pričao gost Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, ističe da je Kurtiju ozbiljno zaprećeno da će biti isključen iz CEFTE, ako ne bude otvorio administravne prelaze.

- Slobodna trgovina je preduslov za prosperitno funkcionisanje regiona. Svaka regionalna integracija mnogo znači za međunarodni prestiž i ugled u svetu. CEFTA je bila određena poluga u kojoj je Nemačkoj stalo do sporazuma. Kurtiju je ozbiljno zaprećeno da će biti isključen iz CEFTE, ako ne bude otvorio administravne prelaze. Zapadna Evropa ne voli da vidi zastoj robe i kapitala. Ipak je kurti njihov mezimac svi ti pritisci su kordinisani i umereni - rekao je Vuković.

Foto: Tanja Andric

Nenad Vuković

 

On dodaje i da postoje pokušaji da se od Crne Gore napravi antisrpska država.

- Imponuju mi ekonomske saradnje u regionu, a posebno tokom kriza kao što su poplave ili korona. Istorijske protivrečnosti mogu da pokažu da države mogu biti i rastavljene i sklopljene. Posle nekoliko godina od slamanje Milove kriminalne hobotnice, uloga jednog dela Crne Gore je nametnuta da bude antidržava i da bude antisrpski nastrojena. Postoji ideja da se Crna Gora združi sa Hrvatskom i da se odvoji od Srbije - kazao je Vuković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija
Kultura

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija

Čuveni maestro, jedan od najvećih dirigenata svih vremena, Zubin Mehta, stigao je u Beogradsku filharmoniju na prvu probu sa orkestrom povodom koncerata koji su zakazni za 11. i 12. oktobar u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

08.10.2024

14:17

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!
Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!

Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević nije želeo da umre u krevetu, od starosti. Maštao je da će život okončati boreći se za svoj narod. Tako je i bilo. Vođa, koji je sa srpskim ratnicima preživeo mnoge golgote u Prvom svetskom ratu, nastradao je u Marselju 9. oktobra 1934, tokom diplomatske posete Francuskoj. Ubili su ga zaverenici iz ustaškog pokreta Ante Pavelića.

09.10.2024

07:23