• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.10.2024

12:29

Uvodi se novi zakon za kladionice i kockarnice? Evo koga će najviše pogoditi! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Uvodi se novi zakon za kladionice i kockarnice? Evo koga će najviše pogoditi! (VIDEO)

Podeli vest

Estradne ličnosti po novom zakonu više neće moći da reklamiraju kockarnice i kladionice. Vlada Srbije svojim merama pokušava na ovaj način da smanji mogućnost zavisnosti od ove vrste zabave. Zavisnost od kockanja vrlo je opasna, a smatra se da je svaki treći tinejdžer zavisi od kockanja, a najmlađi zavisnik ima samo 7 godina. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokatica Slavka Babić i Olivera Sbutega Filipović iz Dnevne bolnice za patološko kockanje.

Advokat Slavka Babić rekla je šta obuhvataju igre na sreću.

Foto: Zoran Sinko

Slavka Babić

-Postoje klasične igre na sreću i posebne igre na sreću. Ove izmene zakona predviđaju strože kazne za posebne igre na sreću. Za posebne ige na sreću oglašavanje na otvorenim prostorima je zabranjeno. U ovim novim izmenama predviđeno je da javne ličnosti: pevači, glumci, muzičari ne mogu da reklamiraju igre na sreću. Reklamiranje je dozvoljeno na sopstvenim internet stranica, ali ne mogu na you tube, niti na televiziji. Nadležni inspektor utvrđivaće da li postoje  prekršaji. Novčane kazne nisu male- rekla je advokatica.

Olivera Sbutega Filipović iz Dnevne bolnice za patološko kockanje objasnila je na koji način možemo da prepoznamo osobu koja je zavisnik od kockanja.

Foto: Zoran Sinko

Olivera Sbutega Filipović

-Mi kao struka naravno da podržavamo ove izmene zakona i smatramo da su one vrlo značajne. I do sada je u našoj zemlji klađenje bilo zabranjeno za maloletnike, ali pacijenti su se u 50% slučajeva susreli sa igrama na sreću pre punoletstva. Jedni razlog je razonoda i zabava, ali isključivo nakon 18. godina. Osobe se isključuju iz svakodnevnih dnevnih aktivnosti i kockanje postaje prioritet. Obično se osobe prvo obrate svojim prijateljima, zelenašima, uzimaju kredite, a na kraju se tek obrate porodici. Najčešće porodica vraća te dugove. Svako ko je došao u taj stadijum, potrebna mu je pomoć. Što se pre leči, posledice su manje. Vidi se porodično zanemarivanje, ali i zanemarivanje obaveza na poslu ili u školi- rekla je Olivera Sbutega Filipović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Moram da čuvam Srbiju i brinem o njenoj budućnosti! Neću da neko nasledi u vojsci ono što sam ja nasledio kao vrhovni komandant!
Politika

Moram da čuvam Srbiju i brinem o njenoj budućnosti! Neću da neko nasledi u vojsci ono što sam ja nasledio kao vrhovni komandant!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Turska imaju veliki prostor za saradnju u oblasti vojne industrije, kao i da su nedavno posle dugo vremena obnovljene naše izvozne dozvole za Tursku. Srpski lider je istakao da mora da čuva Srbiju i brine o njenoj budućnosti jer ne želi da neko drugi nasledi u Vojsci ono što je on nasledio kao vrhovni komandant.

11.10.2024

14:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Evo kako će Niš rešiti problem pasa lutalica!
Srbija

Evo kako će Niš rešiti problem pasa lutalica!

Ivan Mihajlović, doskorašnji direktor Javno komunalnog preduzeća "Mediana“ i odbornik u niškom parlamentu najavio je da će već do proleća iduće godine problem s napuštenim psima biti rešen.

11.10.2024

13:37