• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.10.2024

10:27

Haški tribunal se priprema za suđenje Šešelju u Beogradu! Lažni svedoci odbili da svedoče u prestonici Srbije, pristaju samo na Hag! (VIDEO)

Tanjug/Informer.rs

Live TV

Haški tribunal se priprema za suđenje Šešelju u Beogradu! Lažni svedoci odbili da svedoče u prestonici Srbije, pristaju samo na Hag! (VIDEO)

Podeli vest

Haški sud se priprema za suđenje Vojislavu Šešelju u Srbiji. Bren Hinks određen je da bude predstavnik te institucije na suđenju. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je predsedni Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj govorio je o potencijalnom suđenju koje će se održati u Srbiji.

-Vidite kakvo je to poniženje za naše pravosuđe. Sad će Hinks da bude kontrolor tog suđenja. To je veliko poniženje za naše pravosuđe.Ta optužnica je podignuta pre nekoliko godina i u međuvremenu oni su hteli da zaplene 60 mojih knjiga u kojima sam ja objavio poverljive dokumente. Saslušavali su ljude iz naše stranke i bili vrlo drski pri tome. Onda su mi zakazali saslušanje u našem Specijalnom sudu. Rekao sam da će uskoro Velika Britanija potonuti u Atlantski okean. Kad se to desi, doći će do ogromnog cunamija koji će zapljusnuti celu Holandiju. Rekao sam da neću da se udavim kao pacov kada se to dogodi- rekao je Šešelj.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Vojislav Šešelj

Naš sud je odlučio pravosnažno da nema reči o isporuci u Hag.

-Problem je u lažnim svedocima. Oni su rekli da neće da svedoče u Beogradu nego samo u Hagu. Onda nema tog suđenja. Ja sam dobio optužnicu i odluku da se suđenje održi u Beogradu. Sad je naše pravosuđe ipak u problemu. Za šta da nam sude? Kako čujem iz nekih izvora, njima haški tribunal još nije ni poslao sav materijal. Nisam ometao pravdu. Nikada nije bilo pravde na haškom tribunalu. Moje suženje je završeno! Presuda je doneta! U čemu je sad problem? Neće hiljadu godina biti zaštićeni svedoci, koji su pri tom lažni svedoci. U našem sistemu ima poštenih sudija koji sude po časti, ali ima i nepoštenih. Videćemo kakvi će meni zapasti- rekao je Šešelj.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Država pomaže građanima: Dobra izolacija smanjuje račune za struju
Društvo

Država pomaže građanima: Dobra izolacija smanjuje račune za struju

Ministarstvo energetike je razvilo Program subvencija za povećanje energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stanovima već treću godinu zaredom. Svetska banka se priključila ministarstvu i razvila novi program na istom principu - SURCE (Scaling-Up Residential Clean Energy Project) - Projekat "Čista energija i energetska efikasnost za građane" (SURCE).

11.10.2024

12:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Objavljen dobitnik Nobelove nagrade za mir!
Planeta

Objavljen dobitnik Nobelove nagrade za mir!

Nobelovu nagradu za mir ove godine dobila je japanska organizacija Nihon Hidankio, koja okuplja preživele od atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju, saopštio je danas Nobelov komitet.

11.10.2024

11:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!
Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!

Ivan Simović (40) inženjer informatike u mašinstvu iz Kragujevca, upoznao se 3D modeliranjem još u srednjoj školi, pre više od dve decenije. A za samo nekoliko godina, kada je iz hobija, pomoću svog 3D štampača počeo da "kreira", nastao je i čuveni lik iz filmskog hita, a mnogo toga još se krčka u njegovoj "3D kuhinji"!

10.10.2024

13:21