• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2024

20:30

Tramp zatvara Bondstil kad dođe na vlast?! Šta se zapravo nalazi ispod američke baze? (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Tramp zatvara Bondstil kad dođe na vlast?! Šta se zapravo nalazi ispod američke baze? (VIDEO)

Podeli vest

Da li će američka vojska napustiti bazu Bondstil na Kosovu i Metohiji i šta se zapravo nalazi ispod nje? Odgovore na ova pitanja davali su stručnjak za bezbednost Ivan Miletić i advokat Branko Pavlović iz pokreta "Mi, glas naroda" tokom gostovanja u Informerovom "Otvorenom studiju".

Miletić je uveren da će, kada napuste Bondstil, Amerikanci tu bazu predati nekome, a ako ne budemo dovoljno ažurni, taj neko će biti Kosovske bezbednosne snage.

- Bondstil je baza kojoj je istekao rok trajanja, naročito otkako je otvorena baza u Albaniji, a otvara se i u Rumuniji. On je imao svoju svrhu, naročito kad zemlje u regionu nisu bile u NATO paktu. Ja sam imao informacije da je Tramp hteo da zatvori Bondstil. Ako dođe do promene administracije, ja mislim da će se raditi na tome da se Bondstil, ovakav kakav je, zatvori. Iran može da dobaci raketama do tamo, ako bi se osetio ugroženo. Kosovo i Bondstil su izgubili svoju stratešku i bilo kakvu važnost. Kad Amerikanci odu iz Bondstila, oni će ga nekome predati. Taj neko, ako mi nastavimo da spavamo, će da budu ove Kosovske bezbednosne snage. Amerikanci će samo da izađu, a neko će da uđe. Oni su odabrali mesto (kad su gradili Bondstil) gde nisu bacali bombe, gde neće biti ozračeni njihovi vojnici - kaže bezbednjak.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branko Pavlović

Pavlović konstatuje da izgradnjom NATO baze u Rumuniji Bondstil gubi svaki značaj u pogledu logističke podrške.

- Bondstil je imao tu simboličku ravan značaja. Oni su ga koristili i za potrebe pritvaranja Srba na Kosovu i Metohiji. U tom trenutku je mogao da ima neki smisao logističke podrške. Imao bi i danas da nema ove baze u Rumuniji koja se gradi. Bondstil je izgrađen na taktički lošem mestu. Izgradnja baze ima i psihološki efekat. Amerikanci su izgradili bazu i zaboravite da će ovo biti išta drugo osim NATO zemlja. Ne verujem da su stigli da izgrade neku robusnu podzemnu infrastrukturu. Ako dođe do napada (Izraela) na Iran, onda ulazimo u nepredvidivo. Niko ne može da vam izračuna ide li to na treći svetski rat ili ne. Ako dođe do njega, onda će biti nuklearni i onda smo svi mrtvi - navodi advokat.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dževad Galijašević

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević se uključio u program putem video-linka.

- Srbija je u opasnoj situaciji jer je celo Kosovo u stvari Bondstil. Mi ne znamo američke planove u tom delu Evrope i sa Kosovom. Ne govorimo o geostrateškoj važnosti Kosova od 1999, već o onoj koja je tu oduvek. Kosovo treba Americi. Zbog njega Amerikanci još uvek uzimaju Albance kao partnere, a Srbe kao nekoga koga treba držati pod nadzorom. Naravno da oni koriste i ROSU i celu infrastrukturu Kosova. Organizovani kriminal, terorizam i poslušnost NATO-u. To je Amerika dobila od Kosova. Kosovo je veoma bliska tačka. Reč je o muslimanima. Za razliku od Albanije, ono ima muslimansku populaciju spremnu da se uključi u svaki američki rat. Kosovo je podložno manipulaciji po svakom pitanju. Amerikanci nikada nisu napustili nijedan vojni sistem koji su napravili. Amerikanci nisu napustili Avganistan - rekao je.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka