• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2024

09:34

Bivša vlast htela da uvede Vojsku Srbije u NATO do 2015. godine! Ovaj narod je imao tu nesreću da sistemom odbrane desetak godina rukovodi Boris Tadić! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Bivša vlast htela da uvede Vojsku Srbije u NATO do 2015. godine! Ovaj narod je imao tu nesreću da sistemom odbrane desetak godina rukovodi Boris Tadić! (VIDEO)

Podeli vest

General Milorad Stupar bio je gost Informerovog "Info jutra" gde je govorio o uništavanju Vojske Srbije od strane generala Zdravka Ponoša po nalogu tadašnjeg predsednika Borisa Tadića.

Stupar konstatuje da je tadašnja vlast htela da uvede vojsku u NATO pakt, a da je za to bilo neophodno da dođe do smene njenih kadrova.

- Zdravko Ponoš je uništio Vojsku Srbije više nego NATO. Ovaj narod je imao tu nesreću da sistemom odbrane desetak godina rukovodi Boris Tadić. On je imenovao nestručnog čoveka za načelnika Generalštaba. Višak municije se lagerovao na palete, pokrivao se samo ceradom. Došlo je do eksplozije tri i po hiljade tona. Za eksploziju u Paraćinu je najodgovorniji mlađi referent Zdravko Ponoš. Oni su se opredelili da 2015. godine vojska uđe u NATO pakt. Trebale su im dve stvari. Prvo, da se oni oficiri, nosioci otpora 1999. godine uklone iz vojske, da se gradi novi starešinski kadar koji nema veze sa rodoljubljem koje krasi oficira. Nove starešine, novi ljudi, zato je došlo do masovnog penzionisanja oficira. Ljudi su penzionisani u najboljim godinama, a dovođeni su novi ljudi. Država je plaćala i penzionere i vojnike. Koji Srbin ne bi išao u penziju sa 50 godina i primao 1.500 evra? - kaže general.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija