• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2024

15:58

Dobijam pretnje jer govorim istinu! Ekskluzivni intervju sa čuvenim svetskim istoričarem Gideonom Grajfom! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Dobijam pretnje jer govorim istinu! Ekskluzivni intervju sa čuvenim svetskim istoričarem Gideonom Grajfom! (VIDEO)

Podeli vest

Svetski poznati istoričar Gideon Grajf, gostovao je na Informer TV gde je govorio o Holokaustu, ali i mnogim intrigantnim temama.

Istoričar Gideon Grajf, navodi da često dobija pretnje zbog toga što priča istinu, ali i govori o Holokaustu i koncentracionom logoru Aušvicu.

- Često dobijam pretnje jer govorim istinu. Previše je godinu dana rata u Izraelu. Trebaće nam godine da se oporavimo od traume. Ljudi su žrtve rukovodstva, ali kada se to bude promenilo, promeniće se i život normalnih ljudi. Ponosan sam na moje istraživanje. Svedočanstva preživelih Jevreja u Aušvicu je vredan dokaz o postojanju Aušvica. Ponosan sam što sam intervjuisao te ljude, koji su prošli kroz užase tog logora - rekao je Grajf.

Foto: Tanja Andric

Gideon Grajf

 

On dodaje i da može da razume probleme koje Srbija ima na južnoj pokrajini, jer kako on kaže i Izrael ima slične probleme.

- Ljudski rod je uvek imao crvena svetla upozorenja i nikada ne želimo to da vidimo. Pravimo planove za budućnost, Srbija i Izrael imaju mnogo toga zajedničkog. Mnogo toga vidimo šta se dešava na našoj južnoj pokrajini. Mi kao narodi imamo više hrabrosti i interesa da branimo naše teritorije i mi smo u istoj situaciji. Razumem vaše probleme i želim da srpski narod prevaziđe svoje probleme. Ustaše su takođe ubijale Srbe i time se niko iz hrvatske vlade ne bavi. Za njih je genocid Srebrenica, a nije genocid Jasenovac - kazao je Grajf.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija