• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2018

16:02

DODIK: Skrivanje dokumenata o masakru nad Srbima - zločin prema istini i pravdi!

Balkan

DODIK: Skrivanje dokumenata o masakru nad Srbima - zločin prema istini i pravdi!

Podeli vest

Novoizabrani član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Miliorad Dodik nazvao je danas zločinom prema istini i pravdi to što je, kako su prenele "Večernje novosti", američka Centralna obaveštajna služba (CIA) dve godine krila dokument o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine

 

Kako prenosi RTRS, pozivajući se na Srnu, Dodik je rekao da to što je CIA krila dokumenta o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine, "predstavlja zločin prema istini i tim istim ljudima koji su stradali od takozvane Armije BiH, kao i prema pravdi, koju ni nakon 25 godina nisu dočekali srodnici postradalih u srednjem Podrinju".

- Sad je potpuno jasno da je administracija tadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona bila u funkciji satanizacije srpskog naroda i prikrivanja zločina koji su pripadnici takozvane Armije BiH počinili nad Srbima. Time su se Klinton i njegova administracija svrstali u direktne sučesnike tih monstruoznih zločina, kao i u saučesnike događaja koji su se dogodili u i oko Srebrenice u leto 1995. godine - rekao je Dodik.

Dodik je to rekao nakon što je upitan da prokomentariše pisanje "Večernjih novosti" da je dokument o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine CIA krila dve godine, a onda ga arhivirala među nevažna svedočanstva.

Beogradski list preneo je da je posle 23 godine u sedištu UN u Njujorku lociran izgubljeni izveštaj, koji je u maju 1993. godine odnesen u sedište CIA u Lengliju i u UN, navodi RTRS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jokan

pre 5 godina

Ovo se zove nabačak samom sebi. Kao Beckam Gigsu u najbolja vremena.

robi

pre 5 godina

reče čovjek koji je arhivsku građu Jasenovca predao amerikancima i hrvatima...

hogar

pre 5 godina

Dal ovaj ima i jednu temu a da nije vezana za netrepeljivost prema drugima,o ugroženosti srba,o nastojanjima za uništenje rs,.......Nema

kiza

pre 5 godina

Nije novoizabrani jer jos nisu dosli konacni rezultati izbora.

bubasvaba

pre 5 godina

Jos mnogo toga ce da ispliva na videlo zaro se i boriliprotiv DODIKA SLJAM LJUDSKOG RODA .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija