• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.01.2019

09:28 >> 09:38

IZRAELSKE F16 HRVATI ČEKAJU KO ĐEKNU: Još nisu stigli, a KAD ĆE I DA LI ĆE NE ZNA SE!

Balkan

IZRAELSKE F16 HRVATI ČEKAJU KO ĐEKNU: Još nisu stigli, a KAD ĆE I DA LI ĆE NE ZNA SE!

Podeli vest

Hrvatska će zvanično zatražiti odgovor od Izraela da li je spreman da isporuči američke avione F-16 one konfiguracije koju je ponudio i s kojom je pobedio na tenderu u martu prošle godine, a u suprotnom, tender će biti poništen, preneo je zagrebački "Večernji list"

Kako se navodi, iz Izraela nije stiglo nikakvo obaveštenje o problemima jer o njima pregovaraju SAD i Izrael, dok Hrvatskoj, kao trećoj strani, tek na uvid stižu dokumenti koje one razmenjuju. 

List navodi da su američki državni sekretar Majk Pompeo i izraelski premijer Benjamin Netanijahu razgovarali o tome u Brazilu na inauguraciji novog brazilskog predsednika, ali da dogovor nije postignut.

MOMIR BULATOVIĆ O STVARIMA KOJE BI MILO ĐUKANOVIĆ VOLEO DA ZABORAVI: Dao bi on grdne pare da se toga rastosilja, ALI NE MOŽE!

Amerikanci i dalje ostaju pri stavu da Izrael sme da proda Hrvatskoj samo originalnu verziju aviona, bez učinjene nadogradnje, što je za Hrvatsku neprihvatljivo. 

U hrvatskom Ministarstvu odbrane navode da Izrael ima rok do petka za slanje odgovora Amerikancima, i da očekuju da će i hrvatska strana da sazna šta piše u dogovoru.

SRBI NAJVIŠE VERUJU PUTINU OD SVETSKIH LIDERA! Više od polovine ispitanika poverenje ukazalo ruskom predsedniku!

List navodi i da je najrealnije očekivati izlazak iz dogovora sa Izraelom i poništavanje tendera, nakon čega će se odlučiti da li da se raspiše novi tender ili da se obave direktni pregovori o drugačijoj kupovini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" Umesto F 16 na proslavu Oluje Plenki zajasi Hrvatskog autoktonog magarca a CokoKolinda metlu " !!!!!????

Smrad

pre 5 godina

Oni bar za svoje novce kupuju avione, a ne potežu čika Putina i čika Lukašenka za rukav ko Vučić da da par aviona.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija