• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

09.01.2019

20:44

SVI ZLOČINCI U JEDNOM AVIONU: Osumnjičeni za ratne zločine OVK, čarterom lete NA SASLUŠANJE U HAG, NEKI SE NEĆE VRATITI!

Balkan

SVI ZLOČINCI U JEDNOM AVIONU: Osumnjičeni za ratne zločine OVK, čarterom lete NA SASLUŠANJE U HAG, NEKI SE NEĆE VRATITI!

Podeli vest

Prva grupa bivših pripadnika OVK će u četvrtak, posebnim avionom, odleteti za Hag, gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata

Prva grupa bivših pripadnika OVK će u četvrtak, posebnim avionom, odleteti za Hag, gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata.
 

Već je izvesno da se u letelicu neće ukrcati dvojica pripadnika OVK koji su dobili pozivnice za Hag - Sulejman Seljimi, koji se nalazi u bolnici i Remzi Šalja, čije je trenutno mesto boravka nepoznato, navodi RTS.

Avion će sa Prištinskog aerodroma poleteti ka Roterdamu u četvrtak ujutro. Spisak putnika još nije objavljen, ali je pozive za saslušanje dobilo desetak bivših pripadnika OVK, uključujući Rustema Mustafu, Samija Ljuštakua, Sokolja Dobrunu, Hazifa Mehmetija, Safta Šalju i Sabajdina Cenu.

Kako navode izvori u Prištini, zahtev za čarter let iz Prištine zatražen je krajem prošle sedmice. Kosovske vlasti se još nisu oglasile o zahtevu Specijalnog suda.

Bivši šef glavnog štaba Oslobodilačke vojske Kosova Sulejman Seljimi je, umesto pred istražitelje Specijalnog suda za zločine OVK, otišao u bolnicu zbog povraćanja i nesvestice, pa je samim tim njegov odlazak u Holandiju odložen za desetak dana, koliko će trajati terapija.

ŠEF GLAVNOG ŠTABA TERORISTIČKE OVK SE UPLAŠIO HAGA: Sulejman Seljimi se od istražitelja Specijalnog suda SAKRIO U BOLNICU!

Optužbe protiv Seljimija, kada je reč o istrazi koju vodi Specijalno tužilaštvo, nisu obelodanjene, ali je nekadašnji šef glavnog štaba OVK već osuđen na 14 godina zatvora u okviru suđenja „dreničkoj grupi“. Kosovski vrhovni sud je ovu presudu, u međuvremenu, ukinuo i suđenje vratio na početak.

Vrhovni sud je u septembru potvrdio kaznu od sedam godina robije za Seljimija u procesu nazvanom „Drenica 2“.

Osim Seljimija, u Hagu se neće pojaviti ni Remzi Šalja, koji je nestao posle objavljivanja spiska pozvanih u Hag. Sud u Prizrenu raspisao je u sredu poternicu za Šaljom, ali kosovski izvori tvrde da je nekadašnji pripadnik OVK, kojem se već sudi za otmicu i ubistvo Hadžija Petrešija kod Suve Reke 1998. godine, ne nalazi na Kosovu.

PRIŠTINSKI ADVOKAT UNEO PANIKU MEĐU ŠIPTARE: Svi pozvani u Hag - OSUMNJIČENI, a neki se NEĆE VRATITI!

Portparol Specijalizovanih veća Kris Benet rekao je ranije da bi oni koji odbiju da daju iskaze mogli da budu zadržani u pritvoru. Benet je dodao da su među onima koje je sud pozvao osumnjičeni, žrtve i svedoci.

Kako su javili kosovski mediji, nekadašnji komandanti dreničke i lapske zone OVK Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa neće putovati ovim čarterom, već će u Hag stići redovnim letovima.

Specijalni sud za zločine OVK formiran je kako bi se procesuirali navodi iz istrage koje je za Savet Evrope sačinio Dik Marti.

Martijev izveštaj podigao je veliki prašinu u međunarodnoj javnosti, pošto je Švajcarac naveo veze najviših komandanata OVK sa ratnim zločinima, progonom nealbanskog stanovništva i vezama sa organizovanim kriminalom, nakon čega je EU osnovala poseban sud koji će se baviti procesuiranjem vinovnika ovih nedela.

 

IZNENADNI POKRET KFOR-a NA KOSOVU: Oružane snage se raspoređuju na severu pokrajine! Vojnici spremni, bez najave zauzimaju položaje!

 

SAMO TETKI DA ODNESE LEK! Komandantu OVK pozlilo pred odlazak u Hag, a lečio ga Tači! POZIVI PLJUŠTE: Na redu još JEDAN KRVNIK!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 5 godina

RV i PVO VOJSKE SRBIJE ima moc da "skine" ovaj avion kojim putuju ovk krvnici !!!! Bila bi to brza i jedina moguca PRESUDA po PRAVDI !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija