• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

06.08.2019

07:42

STROGO POVERLJIVO! TAJNE VEZE HARADINAJA I ZAEVA! Osnovali zajednički crni fond za plaćanje političara po EU! RADE ZA VELIKU ALBANIJU!

Balkan

STROGO POVERLJIVO! TAJNE VEZE HARADINAJA I ZAEVA! Osnovali zajednički crni fond za plaćanje političara po EU! RADE ZA VELIKU ALBANIJU!

Podeli vest

Predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev i bivši premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj blisko sarađuju, imaju dogovor o kontroli poslova u Severnoj Makedoniji i na Kosovu, ali i o stvaranju crnih fondova koji treba da posluže za plaćanje političara

Kako piše Blic pozivajući se na diplomatske izvore, Zaev i Haradinaj se do sada nisu susretali samo u ulozi premijera, već su na pojedinim sastancima bila i njihova braća, Vice Zaev i Daut Haradinaj, kaže za list diplomatski izvor iz Prištine.

- Još dok je Haradinaj bio premijer, ugovoreno je stvaranje crnih fondova koji će služiti za plaćanje političara iz Brisela, ali i Grčke, kako bi se na sve moguće načine ublažilo stopiranje puta Severne Makedonije ka EU i NATO. Sve to značajno je i za Albance koji drže deo vlasti u Skoplju - kaže sagovornik lista.

(VIDEO) HARADINAJ MOŽE DA NAPADNE BEOGRAD?! Štab za udar na Srbiju formiran u Skoplju! Subverzivne radnje uveliko u toku - Zaev hoće OSVETU!

Kako navodi Blic, u jednom trenutku makedonske vlasti dobile su na poklon dva miliona evra koja su namenjena za pojedine grčka političare, a čiji je zadatak da po EU pričaju da nemaju ništa protiv ulaska Makedonije u EU.

- Dilovi koje su napravili Haradinaj i Zaev nisu vezani samo za biznis, već i za vojske u Severnoj Makedoniji i na Kosovu. Dogovoreno je i finansiranje makedonskih starešina albanske nacionalnosti da odlaze na Kosovo, a sa druge strane i da se školuju oficiri vojske Kosova na akademiji u Skoplju. Deo transfera novca ide preko pojedinih firmi - kaže izvor beogradskog dnevnika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
niko

pre 4 godine

makedonija drzava za jednokratnu upotrebu,,nece nista duze od kosova cim ode amerika ambasada

Ludi milojko

pre 4 godine

Ma nema blage veze... ovo je cista glupost....kao prvo Severna Makedonija je uskoro clanica NATA a zemlja clanic ne moze da se ceoa, tako da san o velikoj albaniji ostaje samo za kosovo....drugo, Zaev ne sme ni da "prdne", izvinite na izrazu, ako mu nedopusten njegove gazde iz Washingtona.....znaci clanak e prost pokusaj neke"budale" da nas posvadja sa makedoncima.... g. Vucicevicu dajte mu momentalan otkaz.....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija